Over ons

Deel dit artikel

1Almere – Omroep in de brede zin van het woord

1Almere staat voor betrouwbare en objectieve journalistiek voor de stad Almere. Tegelijk willen wij een bindende factor zijn binnen de stad waar iedereen deel van kan uitmaken. Dat betekent dat het voor iedere Almeerder mogelijk moet zijn om als vrijwilliger bij te dragen aan ons platform.

Ons doel is om Almeerders via diverse mediakanalen te informeren over nieuws, sport en recreatie, politiek, werk en inkomen, maatschappelijke kwesties, zorg en welzijn, kunst en cultuur en levensbeschouwing binnen de stad Almere. Dat doen wij vanaf januari 2018 via het internetplatform 1almere.nl en via diverse sociale media.

De focus van 1Almere ligt de komende jaren op het uitbreiden van haar journalistieke activiteiten.
Onderzoeksjournalistiek wordt in de komende jaren uitgebreid. Momenteel richt de organisatie zich voornamelijk op het nieuws dichtbij mensen. Dat betekent dat we in gesprek gaan met inwoners van de stad en laten zien wat hen bezighoudt. Dat doen wij door middel van interviews en reportages op locatie.

Door middel van het platform 1almere.nl willen wij niet alleen een bindende factor voor de samenleving in de stad zijn, maar ook een plek verwezenlijken waar journalisten makkelijk onder één dak hun journalistieke producties kunnen publiceren.

Toekomst

De wereld verandert. Het digitale aanbod wordt steeds verder uitgebreid. Naast kranten, radio- en televisie worden websites en sociale media steeds belangrijker (zie bron 1 onderaan). 1Almere gaat met de ontwikkelingen mee door innovatief te zijn. De omroep zal zich in de komende jaren steeds meer richten op berichtgeving via internet en sociale platforms.

Bron

Leurdijk, A. en Leendertse, M. (2015). ‘Google en Facebook bepalen het nieuws’, pag. 309. In: Journalistieke Cultuur in Nederland. Amsterdam University Press.