De Week van de Groene Tuin gaat in heel Nederland van start op dinsdag 26 maart. Deze week staat volledig in het teken van het vergroenen en verduurzamen van tuinen, balkons en straten. Ook worden er winacties georganiseerd. De week duurt tot en met 1 april.
De gemeente Almere roept op om de tegels uit je tuin te halen en je tuin groener te maken. Met een groene tuin ben je volgens de organisatie beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering dan met een betegelde tuin. Bovendien zorgt het voor verkoeling in de zomer.
Eerder gaf de Almeerse hovenier Alessio Sebastiani al tips om nu de tuin onder handen te nemen.
De Week van de Groene Tuin organiseert een fotowedstrijd voor de groenste tuin of balkon. Door een foto in te sturen maak je kans op een groen cadeaupakket, inclusief een tuinbon ter waarde van 200 euro.
Veel gemeentes geven subsidies hiervoor. Heeft Almere dit ook?
Gemeente Almere houd Almere groen en kap niet de helft van de parken waardoor je er doorheen kunt kijken en bouw niet overal huizen waar we nog “natuur” hebben. Veeg eerst voor je eigen deur voordat je andere gaat commanderen.
Burgers roept gemeente op maak de stad groener, zet weer meer bomen in de wijk. Maar zorg er ook voor dat er goed onderhoud gepleegd word wat realistisch is. Om de twee weken met een grasmaaier langs komen van mei tot september en verder niets werkt niet.
En de regel, die ik in een ander artikel heb gelezen, ieder huishouden moet drie bomen kunnen zien vanuit huis, maak daar dan wel realistisch le bomen van. Niet de kleine prutsboompjes.
Gemeente almere doet zelf geen of weinig onderhoud aan groen.
Alles raakt overwoekerd met klimop,braam en brandnetel.Hier en daar vlierbessen en berenklauw. Dan maaien ze ook nog amper , naar zeggen voor de biodiversiteitš¤£. Gemeente laat stroken staan v meters lang en breed met brandnetel en kweekgras en maait daarom heen. Is dat biodiversiteit? Als ze al maaien bij voorkeur als het net vreselijk geregend heeft en dan ook bij voorkeur met zware machine zodat al het gras 1 modderzooi wordt, helemaal aan gort gereden met diepe tractor sporen
Ik ben er zeker voorstander van en we hadden ook veel meer groen voorheen. Zij het niet dat allerlei katten uit de buurt steeds in onze tuin scheten en liepen te graven waardoor het en heel erg stinkt en ons gras en tuin gedeelte stuk ging.
Meer groen prima maar niet dat wij steeds alles moeten vernieuwen omdat katten van anderen alles onder schijten en piesen. Nu moet alles in bloembakken omdat er van stuk grond weinig over blijft anders. En al van alles geprobeerd van koffieprut tot prikkers tot sensor maar maakt hier niks uit. Dus nu meer stenen helaas.
Geen zin om in mijn eigen tuin in de kattenzeiklucht van andere katten dan onze eigen( die niet buiten komen) te zitten in de zomer.
Veel groen in Almere, maar er wordt weinig onderhoud gepleegd. Sommige bosdelen wordt helemaal overwoekerd door klimplanten en ander bodembedekking. Dus daar is nog veel te doen voor de Gemeente.
Oproepen om je tuin groener te maken, maar wel Papmushout willen volbouwen. Goed verhaal.
Scheelt schrobben en vegen.
Maar daar krijg je dan wel weer schoffelen, onkruid wieden, snoeien etc voor terug.
Maar ja ik heb jaren geleden al vele tegels eruit getrokken en groen terug gebracht. Nu staan er een jonge appelboom, kersenboom, tijm en rozemarijn. Daarnaast stop ik pompoen pitten in de grond. Maar een paar want dat spul groeit als kool. Maar tot nu toe elk jaar pompoen uit eigen tuin. Zaad heb ik gewoon van een pompoen uit de winkel, jaren geleden. Je koopt als het eenmaal lekker warm is in de lente 2 basilicum plantjes in de supermarkt. Lekker veel zon en voldoende water, even laten de plant laten wennen en je hebt tot in de herfst basilicum uit eigen tuin. De bloemen van de pompoen kan je trouwens ook prima eten. Zoals courgette bloemen. Even een tempura verslagje maken, bloemen er door heen en kort frituren in een pan.
Bonne appetite