Alice verrast door vele reacties na delen van verhaal over zoektocht naar kleiner huis

Redactie Omroep Flevoland

Overweldigd is Alice Sprangers door de honderden reacties via social media op haar verhaal. Ze vertelde bij Omroep Flevoland dat ze in haar eentje in een vierkamerwoning in Almere Stad woont en graag kleiner wil wonen om ruimte te maken voor een gezin.

Maar doorstroming zit er voorlopig niet in, want Alice voldoet niet aan de regels. Wethouder Lindenbergh zei in een reactie dat hij graag met gedupeerden in gesprek wil, maar van een gesprek kwam het nog niet.

De 52-jarige Sprangers huurt al 26 jaar een grote woning in de Staatsliedenwijk in Almere Stad. Inmiddels is ze gescheiden en is haar dochter de deur uit. Omdat de woning veel te groot is voor haar alleen, wil ze naar een kleinere woning verhuizen. Maar dat lukt maar niet, vertelde ze vorige week.

Reacties van herkenning

Honderden mensen reageerden op het interview met Sprangers. “Daar ben ik best van geschrokken”, vertelt ze een week na de reportage. “Meer dan vijftienhonderd waren het er toen ik de laatste keer keek. Dat had ik niet verwacht.”

Het zijn vooral reacties van herkenning en mensen die niet begrijpen dat Sprangers – die moeilijk ter been is en daarom een WMO-indicatie heeft ontvangen van de gemeente – geen geschikte woning kan krijgen.

Mensen met een WMO-indicatie kunnen nog wel zelfstandig wonen, maar hebben daar hulp bij nodig, bijvoorbeeld vanuit de thuiszorg. Daarvoor krijgen mensen met een WMO-indicatie geld van de gemeente.

Uiteindelijk contact

Sprangers kwam uiteindelijk ook in contact met de gemeente. Wethouder Lindenbergh zei namelijk in een interview met Omroep Flevoland dat hij ‘graag hoort waar mensen tegenaan lopen’. Sprangers probeerde het eerst via de telefoon. “Ik kreeg de opdracht om te mailen. Daar heb ik geen antwoord op gekregen.” Via een woordvoerder van de wethouder kwam er tenslotte contact. “Ik heb alleen de woordvoerder gesproken, niet de wethouder zelf.”

In dat contact werd wel een oplossing besproken die ook in de reacties op Facebook voorbij kwam, namelijk het plaatsen van een traplift. Sprangers dacht dat dat niet mocht in een appartementencomplex, maar van een buurvrouw, die zelf een scootmobiel heeft, kreeg ze te horen dat dat wel kon. “Daar heb ik ook met de woordvoerder over gesproken”, vertelt Sprangers.

- Advertentie-
Share This Article
Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.
Leave a Comment