4310
Almere

Van wijn proeven tot zandkastelen bouwen: 4 weekendtips in Almere

Naar het TAPT festival, wijn proeven, op zoektocht op het Almeerderstrand of zandkastelen bouwen? Je leest hier wat er dit weekend allemaal te doen is in Almere. 

1. TAPT festival Almere 2024

Wanneer: vrijdag 12 en zaterdag 13 juli van 17:00 uur tot 23:00 uur

Waar: Esplanade – Almere Centrum

TAPT Festival Almere is een klein en knus culinair evenement, en komt nu ook naar Almere. Hierbij is er een aanbod van verschillende bieren uit binnen- en buitenland, maar je kunt er ook eten. Daarnaast is er beide dagen entertainment en een muzikale programmering.

Het is een 18+ evenement waarbij het leven gevierd wordt. Er wordt aandacht geschonken aan beleving en aankleding. Het is een evenement waar je spelletjes speelt, proost, eet en danst.

2. Stadswijngaard Hof van Almere

Wanneer: zaterdag 13 juli van 13:00 uur tot 17:00 uur

Waar: Stadswijngaard Hof van Almere – Almere

Op zaterdag 13 juli is de tweede Open Dag van stadswijngaard Hof van Almere. Bezoekers kunnen op die dag de wijngaard verkennen, de groei van de druiven bewonderen en deelnemen aan rondleidingen en proeverijen van de wijnen van 2023. Naast deze activiteiten kun je ook de wijnen kopen.

Er zijn gedurende de dag rondleidingen. Voor wie een rondleiding wil bijwonen, zijn er verschillende startmomenten beschikbaar. Tijdens de rondleiding krijg je een uitgebreide uitleg over de wijngaard, de druiventeelt en het proces van wijn maken. Aansluitend kun je de wijnen proeven en de smaken van dit jaar ontdekken.

3. Zomerzondagen: Jutworkshop

Wanneer: Zondag 14 juli van 14:00 uur tot 17:00 uur

Waar: Atelier StrandLAB Almere

Op zondag 14 juli wordt de tweede editie van de Zomerzondag workshop georganiseerd. Tijdens deze editie gaan deelnemers met metaaldetectors het strand op om te ontdekken wat er allemaal op het Almeerderstrand te vinden is. Daarnaast wordt het Gouden Dukatenspel gespeeld en ga je op zoek naar munten. Ook ga je aan de slag met ‘pinpointen’.

4. Zandkastelenfestival

Wanneer: zondag 14 juli van 12:00 uur tot 16:00 uur

Waar: Almeerderstrand – Almere

Dit weekend vindt het derde zandkastelenfestival plaats. Tijdens dit evenement word jij de kunstenaar en creëer je je mooiste kunstwerk van zand. Eerst leer je de technieken, zoals hoe het moet, en daarna ga je aan de slag met speciaal beeldenzand. Door het zand uit te snijden met professioneel gereedschap, maak je een vis, schildpad of een ander figuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant