7683
Almere

Stichting BOT haalt geschiedenis terug naar Almere tijdens open dagen

De Stichting Behoud Oude Technieken (BOT) organiseert dit jaar wederom twee open dagen om machines en andere voorwerpen uit de geschiedenis terug te halen. Zij hopen hiermee mensen in de omgeving te laten zien hoe en waar dingen oorspronkelijk vandaan komen. De open dagen zijn op 20 en 21 juli in Noorderplassen.

Stichting BOT wil het restaureren van oude landbouwvoertuigen laten zien. Daarnaast willen zij jonge mensen leren hoe het leven er vroeger uitzag. Daarom zijn er tijdens de open dagen demonstraties met verschillende machines. Zo rijden er oude landbouwmachines, stoommachines en oldtimers rond.

Voor kinderen zijn er springkussens en workshops om vogelhuisjes te maken. Ook kunnen de kinderen mee met de huifkar en eendjes vissen. Ze kunnen ook een tank-rijbewijs halen.

Stoomfestival

Vroeger was het beter bekend als het Stoomfestival, maar door verschillende omstandigheden is deze samen met stichting Stoom gestopt. Stichting BOT ging door en organiseert deze open dagen nu al zo’n vijf jaar, aangezien zij veel belangstelling voor het evenement zien.

Afbeelding: Stichting BOT

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant