4.1K7
Almere Stad

Hospitaaltunnel vroeger dan verwacht weer open na groot onderhoud

De Hospitaaltunnel is vanaf donderdagochtend 11 juli 07.00 uur weer geopend voor voetgangers, fietsers en auto’s. De tunnel was gesloten sinds 21 mei wegens groot onderhoud, maar gaat nu eerder open dan gepland.

De gemeente geeft aan dat door de goede samenwerking de tunnel eerder opengaat dan verwacht. Tijdens de werkzaamheden is de volledige sprinklerinstallatie vervangen, zowel in de tunnel zelf als in de naastgelegen parkeergarage waar bewoners van het centrum parkeren.

Ook zijn lekkages in het riool aangepakt. Een deel van het rode fietspad moest hiervoor tijdelijk worden verwijderd. Na de reparaties is het fietspad teruggeplaatst en voorzien van een nieuwe laag rode verf, en ook de wegbelijning is vernieuwd.

De verouderde verlichting aan het plafond is vervangen door duurzame ledverlichting. In totaal zijn er 110 nieuwe lampen geplaatst die langer meegaan en minder energie verbruiken. Verder zijn de drempels vernieuwd en de gekleurde wanden schoongemaakt.

  1. Word eens tijd dat in de hospitaal garage als je van het hospitaal parkeerplaats voetgangers pad naar de roltrappen loopt en de dierenwinkel zoo loopt dat er eens wat aan de wateroverlast gedaan word nu moet je een deel over de rijbaan van de parkeergarage lopen

  2. Wanneer word er eens aan het voetpad gedaan in de hospitaalgarage gedaan als je van het hospitaal parkeerplaats naar de hospitaal garage loopt daar legt een gigantische plas water zodat het publiek over de rijbaan moeten lopen naar de dierenwinkel zoo

  3. Ec moeken zegt:

    Het kan dus wel hé? En laat die tunnel in vredesnaam open,het gaat anders zeker nog meer klanten kosten. Daar zijn de winkeliers dan ook eens mee geholpen. En laat dat parkeer tarief niet omhooggevallen gaan,het lijkt leuk geld verdienen voor de gemeente maar het werkt averechts .

  4. De tunnel moet echt afgesloten worden. Mensen moeten gewoon een andere route nemen. Voetgangers gewoon bovenlangs lopen. Water is nooit een probleem geweest voor voetgangers: trek gewoon fatsoenlijk schoeisel aan zoals laarzen. Groetjes

  5. Kansloos fietspad, nu heb je iedere 40cm een hobbel. Waarom zijn die grote betonplaten vervangen voor kleinere. Je hobbelt aan 1 stuk door op de fiets nu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant