930
Almere

Echnaton in Almere organiseert eigen zomerspelen: Echnalympics

“Dit is veel leuker dan school”, zegt een leerling van Echnaton in Almere. Deze week organiseert de school een eigen Olympische Zomerspelen op de sportvelden van BSC Almere ’90. Het is de afsluiting van het schooljaar voor de onderbouwleerlingen. Binnenkort begint de zomervakantie.

“We doen dit elk Olympisch jaar”, zegt Caroline Muskens, coördinator van de spelen die ze de ‘Echnalympics’ noemen. Het draait volgens haar om sportiviteit, maar ook om verbinding.

De spelen die de school organiseert duren drie dagen. De leerlingen kunnen bijvoorbeeld frisbeeën, softballen, voetballen en er zijn diverse fun-spelen. 

De Echnalympics heeft een Olympisch vuur. Dat werd ontstoken door Ché Nunnely, aanvaller bij SC Heerenveen.

“Hij heeft bij ons op school gezeten”, zegt Caroline. Ché weet zich dat nog goed te herinneren en weet ook dat hij zelf ooit meedeed met de door de school georganiseerde spelen. Of hij op het toernooi ooit iets heeft gewonnen, weet hij niet meer.

Landen

Net als bij de echte spelen draait het er bij de Echnalympics om welk land er wint. De leerlingen zijn op school in groepen verdeeld. Elke groep vertegenwoordigt de naam van een land. De leerlingen hebben over dat land ook het één en ander geleerd op school.

“Ik hou heel erg van sporten, deze spelen komen goed uit voor me”, zegt een leerling. “Je kan hier lekker hard slaan en lekker rennen”, zegt een jongen die meedoet aan een softbaltoernooi.

Verkoeling

Dinsdag was de eerste dag van deze spelen. Het was ook een warme dag. Het spel sponstrefbal gaf de nodige verkoeling.

Net als bij gewone trefbal is iemand af wanneer je door de bal wordt geraakt. In dit geval was de bal vervangen door een natte spons. De Echnalympics duren nog tot en met donderdag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant