3341
Almere

Niet een, maar twee nieuwe kinderburgemeesters voor Almere

Almere krijgt niet één, maar twee nieuwe kinderburgemeesters. De tweelingbroers Harkiran en Ekam, beiden tien jaar oud, zullen gezamenlijk deze rol gaan vervullen. Havana, de huidige kinderburgemeester, verraste hen afgelopen maandag in de klas met dit nieuws.

De tweeling zal de kinderen van Almere vertegenwoordigen en onder de aandacht brengen bij het gemeentebestuur wat kinderen belangrijk vinden. Ook zullen de kinderburgemeesters regelmatig meegaan met de burgemeester bij werkbezoeken en officiële gelegenheden. Op donderdag 18 juli worden Harkiran en Ekam officieel geïnstalleerd voorafgaand aan de politieke markt op het stadhuis van Almere.

Sollicitatie

Havana bezocht maandagmiddag basisschool het Spectrum, waar Harkiran en Ekam in groep zes zitten. Burgemeester Hein van der Loo liet via een videoboodschap in de klas weten dat ze verkozen zijn tot de nieuwe kinderburgemeesters van Almere. Voor de klas lieten de broers nogmaals de rap horen die ze uitvoerden tijdens hun sollicitatie: “We willen dat de kinderen van Almere hun dromen kunnen bereiken.”

Maar liefst 27 kinderen hadden een sollicitatievideo ingestuurd om de tweede kinderburgemeester van Almere te worden. Daarvan mochten zes kandidaten zich presenteren op het stadhuis voor de jury. Harkiran en Ekam sprongen eruit met hun presentatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant