containerwoningen odeaonstraat almere
1250
Almere Stad

Tijdelijk cameratoezicht bij de Odeonstraat wegens meerdere explosies

De burgemeester van Almere heeft besloten tijdelijk cameratoezicht in te stellen bij de Odeonstraat en een deel van de omgeving. Dit besluit komt na een reeks incidenten waarbij onder andere explosieven zijn gebruikt. De gemeente hoopt dat door deze maatregel de veiligheid en openbare orde in de omgeving herstelt.

Op 13 april 2024 was er een explosie bij een woning in de Odeonstraat. De volgende dag, op 14 april, volgde een tweede explosie die het huis zwaar beschadigde. Deze gebeurtenissen brachten niet alleen de bewoners van het huis in gevaar, maar ook de omwonenden en voorbijgangers. Daarom heeft de burgemeester op 15 april besloten de woning tijdelijk te sluiten.

Eind april zijn de bewoners van het Odeonpark een petitie gestart, omdat ze zich niet meer veilig voelen in de wijk. Dit is naar aanleiding van de toenemende incidenten zoals inbraken, diefstallen, overlast, vechtpartijen en daklozen die drugs gebruiken of dealen.

Privacy

De incidenten hebben voor veel angst en onrust gezorgd in de buurt. In de petitie vroegen de bewoners om maatregelen om de veiligheid in de buurt te verbeteren. Ze wilden bijvoorbeeld cameratoezicht.

Om verdere geweldsincidenten te voorkomen en de veiligheid in de wijk te beschermen, wordt nu dan ook het cameratoezicht ingesteld. De burgemeester hoopt dat het toezicht zal helpen om nieuwe incidenten te voorkomen en daders sneller op te sporen als er toch iets gebeurt.

Het cameratoezicht is vanaf 5 juli 2024 tot 5 oktober 2024 van toepassing. Hoewel de camera’s enige inbreuk op de privacy kunnen betekenen, vindt de burgemeester de maatregel noodzakelijk en voldoende in verhouding staan om de openbare veiligheid te beschermen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant