6090
Almere

Politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als agent: ‘in enkele gevallen draagt deze nepagent zelfs een uniform’

In Almere zijn oplichters actief die zich voordoen als politieagenten. Volgens de politie hebben deze oplichters al meerdere slachtoffers gemaakt. Bewoners worden gebeld met het verhaal dat er recentelijk in de buurt is ingebroken. Vervolgens stellen de oplichters voor om de waardevolle spullen uit de woning op te halen.

Aan de telefoon beweren de oplichters dat er een kans is dat er ook bij de bewoner kan worden ingebroken. Vervolgens stelt deze ‘agent’ voor om langs te komen en de waardevolle spullen uit de woning te halen en veilig op te bergen in een kluis op het politiebureau.

“De spullen worden vervolgens opgehaald. In enkele gevallen draagt deze nepagent zelfs een uniform”, meldt de politie. Ze benadrukken dat ze nooit op deze manier te werk gaan. Ze roepen op om een melding te maken en zoveel mogelijk details door te geven als je telefonisch wordt benaderd met een soortgelijk verhaal.

Heterdaadsituatie

Staat de ‘agent’ voor je deur? Vraag dan om een politie-ID. Volgens de politie kan een echte agent zich altijd legitimeren met een politie-ID: een klein pasje met daarop het politielogo, een foto en een dienstnummer. Als er iemand onderweg is naar jouw huis of al voor de deur staat, roept de politie op om direct 112 te bellen, omdat er dan sprake is van een heterdaadsituatie.

“We zien vaker dat slachtoffers oudere mensen zijn. Waarschuw ouderen in je omgeving voor deze oplichtingspraktijken,” sluit de politie af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant