970
Almere Poort

Cameratoezicht ingesteld na explosie bij woning aan Merlijnplantsoen

Naar aanleiding van een explosie bij een woning aan het Merlijnplantsoen heeft de burgemeester daar nu tijdelijk cameratoezicht ingesteld. De explosie vond plaats op woensdag 3 juli in Almere Poort. Volgens de politie was een conflict eerder die dag de aanleiding van de explosie.

Er zijn geen gewonden gevallen, wel is de woning ernstig beschadigd door de explosie. Het incident heeft niet alleen gezorgd voor gevaar voor de bewoners en bezoekers, maar ook voor onrust en angst in de buurt. In overleg met de politie en het Openbaar Ministerie heeft de burgemeester gekeken naar passende maatregelen.

Er is uiteindelijk besloten cameratoezicht in te stellen in het gebied rondom het Merlijnplantsoen. Het besluit is genomen om de openbare orde te handhaven en verdere incidenten te voorkomen. Het gebied waar de camera’s worden geplaatst, zal vanaf 9 juli 2024 tot 20 augustus 2024 onder toezicht staan.

De burgemeester vindt dat deze maatregel goed past bij het doel om geweld te voorkomen en de buurt leefbaar te houden. Hoewel de camera’s enige inbreuk op de privacy kunnen betekenen, vindt de burgemeester de maatregel noodzakelijk en voldoende in verhouding staan tot het beschermen van de openbare veiligheid. De omwonenden zijn geïnformeerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant