1630
Almere

Burgemeester Almere benoemd tot nieuwe voorzitter Geschillencommissie

Burgemeester Hein van der Loo wordt de nieuwe voorzitter van het Bestuur van de Geschillencommissie. Deze commissie biedt mensen een platform om klachten over producten of diensten in te dienen, waarbij zij advies geeft, bemiddelt of uitspraken doet. Hij krijgt daar een vergoeding van 500 euro per maand voor.

De Geschillencommissie geeft toegang tot 8 klachtenloketten en 84 geschillencommissies verspreid door het hele land. Het bestuur van de Geschillencommissie zal binnenkort transformeren tot een Raad van Toezicht, waarbij Van der Loo ook de rol van voorzitter op zich zal nemen.

Van der Loo mocht de nevenfunctie alleen aannemen als dit “op geen enkele manier in de weg staat” van het burgemeestersambt.

Volgens het college van burgemeester en wethouders worden de behandeling van klachten of geschillen uitgevoerd door onafhankelijke professionals, buiten de invloedssfeer van de burgemeester als bestuurder of toezichthouder.

Foto: Feenstra Fotografie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant