drugs illegale middelen
1400
Almere

Almeerder betrokken bij ‘Achterhoekse drugsbende’, rechter legt celstraf op

Een 59-jarige man uit Almere moet vijf jaar de cel in voor zijn betrokkenheid bij de productie en handel in synthetische drugs. Volgens de rechtbank in Arnhem gaat het om forse hoeveelheden. De Almeerder was actief in een drugsbende uit de Achterhoek.

De Almeerder was vooral betrokken bij het leveren van de grondstoffen en de chemicaliën, volgens de rechter. Ook had hij een vuurwapen en munitie voorhanden. Voor witwassen en het bezitten van kilo’s vermoedelijke drugs is hij vrijgesproken. 

De rechter linkt de Almeerder aan drugslocaties in Didam, Doetinchem en ook Kortemark in België. Op die locaties werd onder meer MDMA en amfetamine gemaakt. 

Versleutelde berichten

In het onderzoek naar de drugsorganisatie speelde communicatie via versleutelde berichten een rol. De informatie die uit die berichten kwam was de aanleiding voor de politie om op 3 februari 2023 een inval te doen in verschillende woningen, een bedrijfspand en productielocaties. 

Zes mannen

Naast de Almeerder zijn nog zes andere mannen veroordeeld. Zij komen voornamelijk uit de Achterhoek en krijgen allemaal celstraffen. 

Het Openbaar Ministerie wil ook nog het geld dat een aantal mannen zou hebben verdiend met de drugshandel op hun verhalen. Die zaak wordt later behandeld.

Foto: ter illustratie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant