1811
Almere

Japanner op proef bij Almere City FC 

De Japanner Sota Kitano is de komende twee weken op proef bij eredivisieclub Almere City FC. De 19-jarige aanvaller is afkomstig van het Japanse Cerezo Osaka, de club waar Almere City een samenwerkingsverband mee heeft.

Kitano is een talent en komt tevens uit voor het nationale elftal van Japan voor spelers onder de 20 jaar. Hij is een centrumspits, maar kan ook als schaduwspits en van de zijkanten spelen. Zijn club Cerezo Osaka komt uit in de Japanse J1 League en is opgericht en eigendom van Yanmar, het bedrijf dat ook haar naam aan het stadion van Almere City heeft verbonden.

Ook in actie tijdens oefenduels
Volgens technisch manager Johan Hansma van Almere City zal Kitano de komende twee weken volop meetrainen met de eerste selectie en ook in de komende twee oefenwedstrijden in actie komen: “Om te kijken hoe zich dat allemaal verhoudt qua kwaliteit en om de samenwerking te versterken”.  

De bedoeling is dat Kitano na deze twee weken terug zal keren naar Japan. Hij gaat dus niet mee op trainingskamp met Almere City naar Turkije, waar de Almeerders van 16 tot en met 23 juli hun tenten opslaan.

Foto: ANP

  1. Het zou misschien interessant zijn om een samenwerking verband met Ajax te starten om te huren
    Dan zou je jongens net als koopmeiners kunnen klaar stomen
    Bijvoorbeeld Unuver Fritz Jim en Vos
    Nu haalt City 2e keus buitenlanders

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant