2260
Almere

Echnaton organiseert sporttoernooi om schooljaar af te sluiten

Scholengemeenschap Echnaton organiseert dit jaar weer de Echnalympics. Dat is een jaarlijks sportevenement waarbij onderbouwklassen van de school het in verschillende sporten tegen elkaar opnemen. Van 9 tot en met 11 juli zullen leerlingen bij Baseball & Softbal Club atletiek, voetbal, softbal en funspelen beoefenen.

Volgens coördinator en sportdocent Caroline Muskens staat bij de Echnalympics talentontwikkeling en teamgeest centraal.

Leren over culturen

“De afgelopen maanden is elke onderbouwklas een land geworden met de mentor als koning of koningin”, vertelt Caroline. “Binnen de mentorlessen hebben de klassen zich verdiept in de culturele en sportieve geschiedenis van het land en zijn de teamshirts ontworpen.”

‘Olympisch vuur’

Het evenement opent met een optocht van de ‘deelnemende landen’, begeleid door een drumband onder leiding van een muziekdocent. Er wordt vervolgens een ‘olympisch vuur’ ontstoken. Bovenbouwleerlingen van de sportklassen spelen een actieve rol in de organisatie.

De Echnalympics worden afgesloten met een ceremonie waar medailles worden uitgereikt aan de winnende teams. Ouders en geïnteresseerden kunnen komen kijken bij de openingsceremonie op 9 juli om 09.50 uur bij BSC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant