2480
Almere Haven

Werkzaamheden aan verschillende bruggen op de Oosterdreef in Almere Haven

Op de Oosterdreef in Almere Haven zullen van maandag 8 juli tot en met vrijdag 19 juli werkzaamheden plaatsvinden aan de verschillende bruggen. Het doel is om de veiligheid te verbeteren door de stalen brugleuningen ongeveer 70 centimeter hoger te maken. Waar nodig worden er ook houten of stalen vangrails geplaatst om gevaarlijke situaties te voorkomen.

De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd. Van 8 tot en met 12 juli vinden de werkzaamheden plaats bij de Achterpoort, gevolgd door de Zuidbrug en Ambachtspoort van 12 tot en met 19 juli. Dit gebeurt buiten de spitsuren, tussen 9.00 en 15.00 uur. Omleidingen worden aangegeven met de bekende gele borden.

Deze aanpassingen zijn nodig, omdat recent onderzoek heeft uitgewezen dat de huidige brugleuningen niet meer voldoen aan de veiligheidsnormen. Vooral brommers en scooters zijn kwetsbaar door de lage leuningen.

De werkzaamheden zullen de komende jaren worden voortgezet om waar nodig brugleuningen aan te passen en vangrails toe te voegen. Hierbij maakt de gemeente Almere zoveel mogelijk gebruik van bestaande materialen om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant