1.4K0
Almere

Van oldtimerevenement tot multicultureel festival: 4 weekendtips in Almere

Een multicultureel festival, oldtimerevenement en meedoen met verschillende activiteiten tijdens bijen- en insectendag. Je leest hier wat er dit weekend allemaal te doen is in Almere. 

1. Zomerbries Almere

Wanneer: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli

Waar: Utopia eiland, Archerpad 8

Utopia Eiland wordt omgetoverd tot een oase van kunst, cultuur en natuur. Er is theater, muziek, beeldende kunst en er wordt eten gemaakt met groente en kruiden van het eiland. Tijdens Zomerbries Almere pendelt rondvaartboot De Kapitein tussen de Esplanade en het Utopia eiland.

In het amfitheater zijn er optredens van onder andere Theatergroep SubSub, Nieuw Podium Klassiek Almere, BonteHond, Zaal X, Jippie Stippie, Stichting Jazz Concerts Almere en Kids Dance Academy.

2. Surimakandra 2.0

Wanneer: zaterdag 6 juli

Waar: Rio de Janeiroplein – Almere Buiten

Het multiculturele festival biedt verschillende food- en non-foodkramen, sport, spel en muziek. Er zijn activiteiten, waaronder sport- en spelactiviteiten, een workshop ‘Afro Surinaamse muziek’ verzorgd door Black Harmony en een workshop ‘Oud Surinaamse spellen’

Line-up:

  • DJ Lorry
  • Zangeres Lynn Ruyssenaar
  • Rapper en producer Dessa
  • Limin Sichi Yang, oprichtster van ‘Yang Musical’
  • Afro-Surinaamse muziek door Black Harmony
  • Deeksha
3. Midland Classic Show

Wanneer: zaterdag 6 juli

Waar: Esplanade

Tijdens dit oldtimerevenement zijn er tussen de 80 en 100 klassieke auto’s van verschillende merken uit alle hoeken van het land verzameld. Rond het middaguur maken de auto’s een tourrit door het landschap van Flevoland en het Gooi.

4. Bijen- en insectendag

Wanneer: zondag 7 juli

Waar: De Kemphaan

Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn er op Stadslandgoed de Kemphaan verschillende activiteiten rond het thema bijen en insecten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.