2080
Almere Poort

80 zorgwoningen in Olympiakwartier opgeleverd

De eerste 80 zorgwoningen in de nieuwe wijk Olympiakwartier zullen vandaag, 4 juli, worden overgedragen. Deze woningen zijn bedoeld voor mensen met een zorgvraag en zullen worden bewoond door cliënten van Humanitas DMH en Flevo Zorg. In totaal zullen er 139 zorgwoningen in het complex komen.

Olympiakwartier, gelegen ten oosten van station Almere Poort, maakt deel uit van het project Hart van Poort. Dit project bestaat uit 139 zorgwoningen, verdeeld over twee gebouwen, A en B. Op de begane grond van gebouw A is 350 m² gereserveerd voor maatschappelijke voorzieningen zoals een wijkcentrum en dagbesteding.

“Er is in Almere een grote behoefte aan woningen voor maatschappelijke doelgroepen, met zorg op maat. Een passende woning voor iedereen, dat is waar wij voor gaan”, zegt gebiedsontwikkelaar Jolanda Niessen.

Humanitas DMH (Dienstverlening aan Mensen met een Hulpvraag) biedt mensen met een (lichte) verstandelijke beperking begeleiding en ondersteuning. “Uitgangspositie is dat we gaan voor een leefbare samenleving waarin plaats is voor iedereen. Op deze locatie komen straks 34 jongeren te wonen met 24 uur zorg”, zegt Sonja Bossema van Humanitas DMH.

Flevo Zorg gaat 46 woningen huren voor hun cliënten: jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, die begeleiding nodig hebben bij het zelfstandig wonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant