Almere

Onderzoek Independer: Op deze plekken tank je in Almere het goedkoopst

Moet je binnenkort weer tanken? Let dan op, want hoeveel je precies kwijt bent aan brandstofkosten verschilt per pomp. In Almere kost de goedkoopste benzine je momenteel €1,951 per liter. Dit terwijl het duurste tankstation €2,029 per liter is. Dit is een verschil van 7,8 cent, wat op een volle tank van 50 liter €3,90 euro kan schelen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Petrolview.  

Voor dit onderzoek is gekeken naar de 3.093 tankstations waarvan er een tankbeurt is geregistreerd op 23 en/of 24 juni. De prijzen van de tankstations verschillen per dag. Hierdoor kan het zijn dat de prijzen in het artikel niet overeenkomen met de huidige prijzen.

“De afgelopen jaren is de benzineprijs al flink gestegen. Het is daarom goed om te weten wat het duurste en goedkoopste tankstation van ons land is. Met andere woorden waar moet ik wel of niet tanken”, zegt Menno Dijcks auto-expert bij Independer. 

Lijst met Almeerse pompen

Er zijn in totaal 15 pompen in Almere onderzocht. Volgens het onderzoek kun je in Almere €1,951 euro per liter het goedkoopst tanken. Daarna stijgt de prijs al naar €1,969 euro per liter.

De hoogste prijs in heel Flevoland was €2,239 euro per liter, terwijl de goedkoopste pomp met €1,899 euro op Urk te vinden is.

Prijzen per tankstation in Almere
Besparen doe je door te tanken op een industrieterrein

Dijcks heeft nog een tip voor mensen die goedkoop willen tanken. “Het loont vaak om door te rijden naar een onbemande pomp verder van de snelweg. Vaak liggen de prijzen bij pompen bij industrieterreinen het laagst”, zegt hij.

 1. Aangezien de prijzen van dag tot dag verschillen is vergelijken nuttig. Via de app directlease tankservice kan je altijd de actuele prijzen zien. En vooral nooit tanken op maandag want dan zijn de prijzen het hoogst.

 2. Aangezien de prijzen van dag tot dag verschillen is vergelijken nuttig. Via de app directlease tankservice kan je altijd de actuele prijzen zien. En vooral nooit tanken op maandag want dan zijn de prijzen het hoogst.

 3. Leuke lijst, alleen jammer dat ik in Almere afgelopen week voor 193.9 getankt hebt…

 4. Ben Schaafsma zegt:

  Hallo Cynthia, leuk om een artikel te lezen wat door jou geschreven is. Groet van Ben

 5. Piet Hofma zegt:

  Ik gebruik altijd de ANWB Onderweg app, daar mee kan je de prijzen in heel Europa bekijken.

 6. Inderdaad zoals hierboven beschreven gebruik de directlease app, er zit ook een verschil in de goedkoopste 95/98 diesel of diesel+
  Ook kun je filteren op tankstation.
  Ik tank zelf 98 en dan zijn de BP en Total in haven eigenlijk altijd het best geprijsd.

 7. Hoi ik heb een vraagje wie let op de prijzen als je leest dat de prijs 1.76 per liter word maar je ziet niet dat word nageleefd de prijzen blijven gewoon het zelfde en langs de snelweg word je helemaal boos als je die prijzen ziet moet gewoon meer worden opgelet gr Eddy

 8. Ja dat klopt er moet meer op de prijzen worden gelet is gewoon niet normaal gewoon straf er op zetten als je niet aan de prijzen houd

 9. Goede dag misschien ook een idee om eens aandacht te schenken aan die racebaan de Poortdreef waar veel te hard wordt gereden en( waar ) de gemeente niets aan kan doen en waar de bewoners van de Noorwegenkade gek worden van het geluid over last en bij mooi weer binnen zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant