4460
Almere

Nieuwe escape room in de natuur: Escape Route Nieuw Land

Op 29 juni is er een nieuwe belevenis genaamd ‘Escape Route Nieuw Land’ geopend. Dit is een spel waarbij deelnemers in het Kotterbos bij Almere op zoek gaan naar Escape Boxen. In deze boxen zitten opdrachten die uitgevoerd moeten worden en die vervolgens hints geven over de route. Als de deelnemers op tijd klaar zijn met de zoektocht, hebben zij het spel gehaald.

Onderweg ontrafelt zich het verhaal over het ontstaan van Nationaal Park Nieuw Land. Daarnaast komen deelnemers oog in oog te staan met ingenieur Lely.

Het spel

Deelnemers gaan in groepjes op zoek naar de Escape Boxen en andere aanwijzingen, die alleen met een speciale sleutel geopend kunnen worden. Die sleutel is na het boeken af te halen bij de foodtruck van Paviljoen de Oostvaarders, die tijdelijk bij het Natuurbelevingcentrum staat.

In de boxen zitten hints, materiaal dat gebruikt moet worden om de code te kraken, en verhalen van een van de teamleden die gezamenlijk Flevoland hebben ingepolderd. Deze onderdelen samen vormen een code. Na invoer van de code in de app kunnen de speurders verder op zoek naar de volgende opdracht in het bos.

Mix van twee dingen

Escape Route Nieuw Land is een mix tussen een escape room en een wandeling door de natuur. Het is een route die onder andere loopt langs uitkijkpunt Het Stort, de natuurboulevard en de poel. Gedeputeerde Harold Hofstra is portefeuillehouder Nationaal Park Nieuw Land, Natuur, Recreatie en Toerisme. Hij vindt dit een goede aanvulling op alles wat het nationaal park al te bieden heeft.

“De Escape Route is leuk én educatief! Je moet in teamverband écht je kennis van de natuur en dit gebied toepassen en ondertussen leer en zie je ook meer van het nationaal park. Nationaal Park Nieuw Land is een prachtig gebied, enorm veelzijdig en een geweldige bestemming voor iedereen die een unieke beleving zoekt,” zegt Hofstra.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant