2K2
Almere Hout

McDonald’s wil praten met bewoners Oosterwold en organiseert inloopavond

McDonald’s wil in gesprek met de bewoners van Oosterwold. Het bedrijf organiseert een inloopavond en daarvoor is deze week een uitnodiging aan directe omwonenden van de bouwlocatie verstuurd.

De aanleiding voor de inloopavond zijn de bezwaren die de afgelopen tijd zijn ingediend bij de gemeente Almere. Tegenstanders vinden de komst van een McDonald’s niet passen bij de wijk. Ze stellen dat Oosterwold is opgezet als groene, duurzame wijk waar een fast food restaurant niet thuis hoort. 

‘Het past hier niet’
De groep startte een petitie en zamelde geld in om een advocaat te betalen. De tegenstanders zijn ervan overtuigd dat een McDonald’s in de wijk voor overlast zal zorgen. In Oosterwold staan geen vuilnisbakken, omdat het de bedoeling is dat de bewoners hun afval zelf opruimen.

“Ik denk niet dat de bezoekers van de McDonald’s na hun Big Mac terug naar binnen zullen lopen om het afval te gaan brengen”, zei bewoner Caroline Hooijer vorig jaar tegen Omroep Flevoland. “Ik denk dat jongeren hier zullen blijven rondhangen. Dat betekent geluidsoverlast, stankoverlast. Het past hier niet.”

Omwonenden kunnen meedenken
McDonald’s geeft aan in gesprek te zijn met de gemeente om te kijken hoe het beoogde restaurant beter kan worden aangesloten op de visie van Oosterwold. Ook bewoners kunnen meedenken: “We zijn benieuwd naar uw mening en eventuele suggesties over de inrichting zoals wij die voor ogen hebben”, schrijft McDonald’s in de brief.

Bewoners hebben de mogelijkheid om op voorhand vragen te stellen via de mail. Deze worden volgens de fastfoodketen meegenomen in een presentatie, die die avond gegeven wordt.

Omwonenden kunnen zich van tevoren aanmelden op vermelding van hun adres. Alleen de bewoners rondom de beoogde bouwlocatie hebben een brief ontvangen. Het tijdstip en de locatie worden op een later moment aan hen bekendgemaakt.

Foto: McDonald’s

  1. Er zijn genoeg buurtbewoners die een McDonalds in de buurt prima zouden vinden, maar het is alleen het handjevol klagers dat je overal hoort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant