4960
Almere

Gratis tegeltaxi moet bewoners helpen met vergroenen

Op donderdag 18 juli rijdt er een tegeltaxi door Almere die tuintegels gaat ophalen bij maximaal veertig huishoudens. Met deze gratis service wil de gemeente Almere bewoners helpen bij het vergroenen van hun tuin. De tegeltaxi komt eenmalig de tuintegels ophalen om zo te onderzoeken hoeveel inwoners er gebruik van willen maken en wat zij ervan vinden.

Volgens wethouder Jesse Luijendijk is dit een slimme actie. “Een groene tuin is mooier, koeler, voorkomt wateroverlast, is aantrekkelijker voor insecten en dieren en scheelt schrobben en vegen. We proberen deze tegeltaxi-service uit om te kijken of we zo nog meer Almeerders over de streep kunnen trekken om hun tuin te vergroenen.”

Tegels inleveren

Almeerders kunnen zich opgeven via de website van de gemeente. De taxi haalt tegels op van maximaal anderhalve vierkante meter. Dit zijn ongeveer vijftien tot twintig tegels van 30 bij 30 cm. Grotere of kleinere tegels mogen ook.

De tegeltaxi is voorlopig eenmalig. Almeerders die na de actie nog stenen en tegels willen inleveren, kunnen dit doen bij een van de drie recyclingperrons in Almere. Je kunt daar gratis een aanhanger lenen om de stenen of tegels mee te vervoeren. Tegels van 30 bij 30 cm en 15 bij 30 cm worden hergebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant