6850
Almere

Diverse overtredingen vastgesteld bij controle op bedrijventerrein Hogekant

Op maandag 1 juli voerde de gemeente Almere, samen met politie, Omgevingsdienst, Belastingdienst, Liander en RIEC een controle uit op bedrijventerrein Hogekant. Tijdens de integrale controle op het bedrijventerrein hebben toezichthouders verschillende overtredingen geconstateerd. Er waren in totaal 60 panden bezocht.

“Deze controles zijn erg belangrijk. Dat zorgt onder andere niet alleen voor een veilige en schone werkomgeving voor de ondernemers zelf, maar ook voor hun medewerkers en omgeving. Uiteraard ook dank aan de verschillende toezichthouders voor de fijne onderlinge samenwerking”, zegt wethouder Alexander Sprong.

Verschillende overtredingen

Er zijn tijdens de controle dus verschillende overtredingen geconstateerd. De gemeente laat weten voor elke overtreding een passende maatregel te hebben. De volgende overtredingen werden vastgesteld:

  1. Overtreding Omgevingsplan – In twee bedrijfsruimten werd geslapen
  2. Bouwkundige overtreding – In twee panden ontbraken trapleuningen waardoor er voor werknemers een onveilige situatie onstaat
  3. Meerdere overtredingen op het gebid van brandveiligheid – zoals niet gekeurde brandslanghaspels, ontbreken van rookmelders en opslag van te veel brandbare stoffen
  4. Vier milieu-overtredingen (geconstateerd door de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek) – zoals niet juist opslaan van accu’s en gasflassen en een afzuiginstallatie waarvan het onderhoud niet in orde was
  5. Een bedrijfspand had geen energiecontract afgesloten met een energieleverancier

De resultaten van het belastingonderzoek zijn nog niet bekend. De gemeente laat weten dat zij wel aanwezig waren, maar momenteel nog druk bezig zijn met het verzamelen en ordenen van alle informatie.

Samen veilig

Het onderzoek werd uitgevoerd omdat de onderwereld op verschillende plekken gebruik maakt van de bovenwereld voor illegaal gewin. Bedrijventerreinen en bijvoorbeeld ook horeca zijn plekken waar dit regelmatig voorkomt. Daarom voert de gemeente Almere samen met partners onaangekondigde controles uit op bedrijventerreinen en horeca om ondermijning op te sporen en een eerlijk en veilig ondernemersklimaat te waarborgen.  

Burgemeester Hein van der Loo: “Goed om te zien dat de meeste ondernemers hun zaken op orde hadden. De geconstateerde overtredingen houden iedereen bij de les: ga niet lopen knoeien, houd je aan de regels. Dank aan de ondernemers op dit bedrijventerrein voor de medewerking.”    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant