20.5K76
Almere

Wethouder De Jonge: ‘Jammer dat een aantal ondernemers een aparte tabakswinkel openen’ 

Meerdere Almeerse supermarkten omzeilen het tabaksverbod door in, of in de buurt van hun pand een aparte tabaksspeciaalzaak te openen. Wethouder Froukje de Jonge vindt dit een zorgelijke ontwikkeling en wil met ondernemers in gesprek gaan.

Supermarkten mogen sinds 1 juli geen sigaretten, shag en vapes verkopen. Tabaksspeciaalzaken mogen dit wel doen. Met het tabaksverbod wil de overheid naar een rookvrije generatie in 2040 toe, maar dat lijkt steeds lastiger te worden gezien de populariteit van vapes. 

Lees ook: Geen sigaretten meer in supermarkten, tabaksspeciaalzaken duiken op

Cijfers van Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 van de GGD en het RIVM laten een toename in ongezond gedrag bij jongeren zien. Elf procent van de jongeren vapet of rookt, in 2019 was dat nog vijf procent. De toename van het aantal jongeren dat vapet en rookt, noemt wethouder De Jonge “alarmerend”. 

Roken terugdringen

“De tabaksindustrie weet steeds weer op een gemene en stiekeme manier mensen te verleiden te gaan roken en verslaafd te maken. Onder meer door smaakjes toe te voegen aan rookwaren”, zegt De Jonge. “Daarom is het van belang om mensen goed te informeren over de risico’s en rookwaren zo min mogelijk beschikbaar te maken.”

Wethouder De Jonge juicht het tabaksverbod toe en vindt het fijn dat de meeste Almeerse ondernemers meewerken aan dit beleid. “We vinden het jammer dat er toch een aantal is dat een aparte tabakswinkel naast de supermarkt opent. We willen daarom graag met deze ondernemers op termijn in gesprek om gezamenlijk te kijken wat we kunnen doen om het roken terug te dringen.”

 1. Dat jullie het roken willen ontmoedigen onder de jeugd is zeker een goede stap.
  Maar het verhogen door middel van de B.T.W. maken Julie niet positief. Stop hiermee.
  Aan 1 melkkoe hebben we genoeg. Het is van de overheid zeer triest om een 2e melkkoe er bij te nemen.
  Jeugd blijft toch wel roken.
  STOP DIE BTW VERHOGINGEN.

 2. Mensen die roken uit Nederland jagen drank en snoep en koekje en frisdrank is zo slecht voor de gezondheid

 3. René Vos zegt:

  Nederland sloeg zich altijd op de borst dat wij democratie hoog in het vaandel hebben staan .
  Daar is niets meer van over de overheid dwingt zijn volk
  1.Niet meer roken( 12 euro per pakje)
  2.Geen vuurwerk meer
  3.Vlees eten is crimineel
  4 Gelduitgave wordt gecontroleerd
  5.Pensioenfonds wordt geplunderd
  6.Werken tot 67 het liefst langer tot je dood neervalt
  7.Auto rijden wordt net dadelijk als in Noord-Korea alleen voor de elite is niet meer te betalen.

 4. Ineke vos zegt:

  Mensen halen nu sigaretten over de grens, dat scheelt heel veel.
  Niemand rookt hier een sigaretje minder met dit rare beleid hier.

 5. Hou nou toch op met die onzin. Ons mooie Nederland wordt steeds meer een controle staat. Je mag niks je moet van alles… Daarnaast zorgt drank misschien wel voor veel meer ellende, maar daar hoor je niemand over.

 6. Ik vind dit belachelijk mensen zijn baas over hun eigen leven toch als je nu wethouder bent of niet je drinkt ook wijn of weet ik veel laat je dat ook staan omdat er te veel ongelukken gebeuren met drank achter het stuur nee toch
  Dat gezeur om te beslissen voor andere bah

 7. Spijkerman zegt:

  Ik vind het echt schandalig dat er zo op een rookvrije generatie gehamerd wordt. Kijk eens naar drank. Hoeveel ongelukken gebeuren er doordat een weggebruiker onder invloed van alcohol een voertuig bestuurt. Waarom niet alcohol aan banden leggen ? Ik heb nog nooit gehoord dat iemand een ander heeft aangereden en met een sigaret op een dodelijk ongeval heeft veroorzaakt. Laten we het dan ook niet hebben over wat alcohol met een lijf en hersenen doet. Aggressief gedag, roekeloosheid, en dan nog organen die aangetast worden. Kom ik aan met mijn sigaretje…. Wordt als melkkoe gebruikt. Tijd voor flinke verhoging van drank. En een verlaging op gezond verstand voedsel. We leven toch in bizarre tijden.

 8. Spijkerman zegt:

  Ik vind het echt schandalig dat er zo op een rookvrije generatie gehamerd wordt. Kijk eens naar drank. Hoeveel ongelukken gebeuren er doordat een weggebruiker onder invloed van alcohol een voertuig bestuurt. Waarom niet alcohol aan banden leggen ? Ik heb nog nooit gehoord dat iemand een ander heeft aangereden en met een sigaret op een dodelijk ongeval heeft veroorzaakt. Laten we het dan ook niet hebben over wat alcohol met een lijf en hersenen doet. Aggressief gedag, roekeloosheid, en dan nog organen die aangetast worden. Kom ik aan met mijn sigaretje…. Wordt als melkkoe gebruikt. Tijd voor flinke verhoging van drank. En een verlaging op gezond vers voedsel. We leven toch in bizarre tijden.

 9. Goede middag ik vind het echt belangelijk ik rook al 52 jaar en ik ben er nog steeds er zijn ook mensen die niet roken kanker krijgen wij leven in 1 vrij land moeten wij door 1 minister van volksgezondheid de dupe worden die man die spoort niet mischien rook hij zelf ook ik vind dit moeten ze gewoon terug draaien

 10. Ik rook zelf look oud zware shag in april was het nog 12 euro 50 cent ik ga in mei 1 nieuwe pakje shag kopen look oud zware shag 40 gram 18 euro 80 de regering het zijn gewoon op lichters ik las vorige week 1 berichtje van 1 vrouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken die verdien 32000 euro per maand ook schandalig

 11. Waar ik nooit iemand over hoor zijn drugshandel en drugs en partypillen die de jeugd van tegenwoordig allemaal gebruiken

 12. Ik vind het echt schandalig dat er zo op een rookvrije generatie gehamerd wordt. Kijk eens naar drank. Hoeveel ongelukken gebeuren er doordat een weggebruiker onder invloed van alcohol een voertuig bestuurt. Waarom niet alcohol aan banden leggen ? Ik heb nog nooit gehoord dat iemand een ander heeft aangereden en met een sigaret op een dodelijk ongeval heeft veroorzaakt. Laten we het dan ook niet hebben over wat alcohol met een lijf en hersenen doet. Aggressief gedag, roekeloosheid, en dan nog organen die aangetast worden. Kom ik aan met mijn sigaretje…. Wordt als melkkoe gebruikt. Tijd voor flinke verhoging van drank. En een verlaging op gezond vers voedsel. We leven toch in bizarre tijden.

 13. Harry.... zegt:

  De overheid slaat de plank flink mis met het op 1 hoop gooien van verslavende tabaksmiddelen zoals vapes, sigaretten en shag en anderzijds kwaliteits genotsmiddelen zoals premium sigaren. Die koopt de jeugd toch niet, gezien de kosten. En met een paar stuks per week zijn die ook niet schadelijk. Maar de genieters van goede sigaren lijden wel onder de maatregelen die verder voor dat segment niets positiefs toevoegen.

 14. Het is inderdaad zo dat Je niet of weinig ongelukken ziet gebeuren met sheggie achter stuur. Door (sterke) drank ben Je minder alert.

 15. Wat denk je van al die nacht supers in de grote steden.
  Wij hebben een tankstation onze omzet is met bijna 200% gestegen uit die omzet word ook een deel winst gehaald.
  Daarnaast een ritje naar Duitsland kost in de meeste gevallen nog geen 15 euro benzine haal je 3 sloffen per maand zit je prima.

  Ik zelf vlieg 1 x per maand voor zaken naar london vlieg met Ryan air voor 40 euro retour want krijg btw terug.
  Shop tax free 3 sloffen sigaretten win win

 16. Gooi die drank maar omhoog daar gebeuren meer ongelukken mee dan de tabak te verhogen
  Mensen gaan naar luxemburg of duitsland daar scheelt het de helft
  Mensen blijven toch roken

 17. Het Is een naïeve gedachte dat roken stopt.
  Lijkt en beetje op de drooglegging.
  Resultaat: men gaat in andere landen sigaretten inkopen en met winst zwart verkopen.

 18. Ik sta er helemaal achter dat roken ontmoedigt wordt. Vooral voor jongeren is het goed. Maar voor alle rokers die in de fuik gelopen zijn en slachtoffer zijn van verslaving is dit beleid wel zuur. Zou mooi zijn als prijs aan leeftijd wordt gekoppeld, of dat je tabak op recept zou kunnen halen bij de apotheek of zo. Ik rij nu eens in de zes weken tweehonderd kilometer naar Duitsland om daar vier sloffen te halen.

 19. Wat een rot gedrag van de staat om ondernemers om allerlei manieren te bedrukken of hun brood verdiensten in de ban te leggen,,alles wordt maar duurder en de accijns blijft maar stijgen op allerlei manieren zodat ze meer geld kunnen besteden aan uitgaven aan de Europese landen zodat ze in een goed daglicht worden gesteld ,en de Nederlandse bevolking mag daarvoor betalen !!
  Het wordt denk ik maar eens tijd dat de bevolking opstaat voor zijn eigen rechten en verdiensten!!

 20. De Nederlandse roker wordt gelukkig steeds verstandiger en haalt of besteld het rokertje gewoon in Duitsland. Prijsverschil varieert van 8 euro tot 16 euro per pakje shag. Tel uit je winst

 21. De overheid hebben het maar over rook vrije jongeren maar waar het echt om gaat is de schatkist spekken en daar word de illegaliteit nog groter van alles maar verbieden accijnzen verhogen allemaal voor de pot de hard werkende mensen worden zwaar gestraft je hebt hier niks meer over je eigen privé te zeggen schandalig wij zijn dan bij de eu waarom niet overal de zelfde prijzen in Duitsland betaal ik 120 euro voor een slof zware vannelle hier 270 euro dus dat loont zich want mensen die al heel de leven roken gaan niet stoppen de jeugd die nog niet roken dat snap ik en dat het niet gezond is dat weet iedereen maar veel alcohol is nog erger dus wat jullie nu doen gaat niet werken laat de mensen zelf beslissen hoe dat ze willen leven en bemoei je niet met ons privé leven.

 22. Er zijn minder mensen gaan roken…. Maar die moeten met z’n allen wel de accijns ophoesten (woordgrap). Dat is de enige reden waarom ze het duurder maken.Het is te hopen dat ik niet als enige roker overblijf…. Moet ik al die miljoenen accijns in m’n eentje gaan betalen :). Het gaat ze gewoon om de schatkist. Als je het zo slecht vindt als regering, moet je ook niet alle winst die eruit voortvloeit opstrijken.

 23. Met roken maken we ons eigen leven kapot maar met drank en drug pilletjes en wat voor troep je nog kan spuiten, snuiven of slikken maak je iedereen zijn leven kapot hoeveel rijden er niet onder invloed van die troep en rijden kinderen dood of de buurman/vrouw of je oma die de weg over wil steken en je kan daardoor niet snel reageren om te stoppen wordt nu ook die troep verboden want roken blijven de mensen doen en daar vernietigen we niemand zijn leven mee alleen ons leven of niet

 24. Zoals gewoonlijk een manier om extra geld binnen te harken dus gaan veel mensen over de grens groot gelijk

 25. H. Meindertsma zegt:

  Goede zaak om roken te ontmoedigen, tegelijk moedigen we het drugsgebruik aan door de legalisatie van diverse soorten wiet. Slechte keus hoor.

 26. Ik rijd al jaren naar het buitenland om mijn shag op te halen, gelijk tanken tegen een normaal tarief met veel minder btw.
  Stomme regeltjes hier, meneer de wethouder zal zelf niet roken maar wel andere hun pleziertje ontnemen door in gesprek te gaan met de ondernemers die rekening houden met een groot aantal “oudere” rokers.
  Als de jeugd iets wilt hebben krijgen ze het toch, linksom of rechtsom.

 27. Elisabeth op 't Holt zegt:

  Waarom moet iedereen doen en leven volgens en minderheid die roken vies vinden. Want dat is het. Maar dat verkoopt niet tot het stoppen, dus ze gooien het op “het is slecht voor de gezondheid” dat verkoopt lekker! Bemoei je lekker met jezelf, laat ons mensen de vrije keus. Als ik wil roken of een ander wilt dat, laat ze. We leven toch in een democratie of hoe zit dat! Bemoeizuchtige mensen die voor een ander alles wilt bepalen.
  Oja nog een ding: ik lees op mijn pakje shag: “slecht voor de kans om zwanger te worden” ps. Ik ben 67 jaar, denkt u dat ik daar nog over nadenk? Hahaha

 28. We lopen met zijn allen in de fuik die de overheid voor ons heeft opgezet! Ook landen zoals Duitsland gaan straks mee met de prijsverhoging . Wat in Nederland kan gaat daar waarschijnlijk ook. Dat het slecht voor je is daar ben ik het mee eens. Maar als je al vijftig jaar rookt. Mag het toch niet zo zijn dat de overheid beslist je te laten stoppen en het daarom onbetaalbaar maken. Laten ze er een leeftijd aan verbinden zoals onder de 18 Nixs

 29. Een gokvrije generatie hoor je de overheid nooit over🤔heel vreemd…en wel of niet roken bepalen we lekker zelf wel,dan maar af en toe over de grens of illegale sigaretten kopen.

 30. Hoe diep verachtelijk is het dat de overheid de zakken vult met torenhoge taxes op rookwaar en drank onder het mom van ” het is zo goed voor je gezondheid”. Hoe schijnheilig kun je wel niet zijn. Kots- en kotsbeu wordt de Nederlander door dit soort weerzinwekkende betutteling.

 31. Nederland is knettergek geworden.roken is een vrije keuze !!!!….ik laat mij door niets en door niemand bepalen ,of ik wel of niet mag roken.ik verlaat dit land gelukkig in september en ga naar spanje.daar zijn se nog eenigzins normaal,en het roken kost er minder dan de helft als in dit Jutland.addios

 32. Wat ze hadden moeten doen. Bv mensen uit geboorte jaar 2010 is het verboden om te kopen en roken. Ook voor hun die dan roken hoge boetes. Dan was je nu al bij een rook vrije generatie geweest. Laat de mensen gewoon voor 2010 roken normale prijzen. Ouderen stoppen toch niet ze laten nog liever het eten staan

 33. Wat een onzin. We horen nog altijd zelf de keuze te hebben of we willen roken of niet. Dat bepaald de overheid niet. Petje af voor deze ondernemers die ook nog aan ons rokers denken.

 34. Onze economie gaat kapot Duitse economie gaat veel beter met al die Nederlanders wij tanken in Duitsland halen onze peuken en doen er maar gelijk onze boodschappen daarna ff auto wassen en hoppa scheeld ons weer de helft van de geld vergeleken in Nederland goed bezig overheid

 35. Lekker alles verbieden, iedereen nog nieuwsgieriger maken naar drank en drugs. Gewoon lekker over de grens halen.
  Het volgende is drank verbod let maar op.

 36. Hallo mensen van overheid instanties. Wij zijn geen moderne slaven, jullie zijn altijd en alleen maar bezig om geld binnen te harken van de midden inkomens. Jullie zijn een legale maffia en zeker niet beter dan dictaturen. We gaan zelfs als het zo doorgaat ver er over heen nee Nederland is geen democratie meer want jullie willen juist iedereen met de rug tegen de muur want dan houden jullie de controle nou bij deze ik dans of spring niet meer met jullie mee. Laat niet alles van ons afpakken als een kleuter. Ik ga wel de grens over voor mijn rookwaar en ik ga ook nooit meer in een huis. Zoek het uit met jullie smerige machtspositie. Weet wel dat als de midden inkomens steeds minder te besteden hebben gaan de rijkere mensen uiteindelijk ook inleveren want hele systeem is Domino effect.
  Gr marriella

 37. Groot gelijk hebben de winkeliers, AH, Jumbo, allemaal openen ze een tabaks store, zelfs in de supermarkt zelf.
  Ik als roker kom er toch wel goedkoper aan en de jongere ook, hoe meer je verbiedt hoe meer er gekocht wordt.
  NL moet s kappen met dat betuttelen, het is mijn eigen lichaam en ik bepaal zelf wat ik doe!
  We moeten werken tot we er bij neervallen en dat corrupte zooitje bepaald ook nog eens wat we wel en niet mogen.
  #ikbepaalzelf!

 38. Wij Nederlanders pikken veel te veel we laten ons àlles aansmeren echt belachelijk heel Nederland is gaat helemaal naar de klote bahbah

 39. Niet om lullig te doen maar nu het roken zometeen niet meer mag/kan jaagt alleen van alles de prijzen maar omhoog. Wat dus wil zeggen dat de rokers er altijd voor gezorgd hebben dat de prijzen betaalbaar bleven. Een rookvrije generatie word op deze manier dus een onbetaalbare generatie.

 40. eddy Koolbergen zegt:

  laat de mensen met rust,er is nog nooit iemand doodgegaan van roken.en welk lef hebben de regering om het te verbieden???ga het drankmisbruik aanpakken,daar zijn triest genoeg meer doden door ongekukken als roken.nog ff en we mogen ook niet sporten,kost ook veel geld aan bv blessure.kom regering maken jullie je eens druk om andere dingen en laat de mensen lekker hun ding doen of zijn een noord Korea aan het worden?

 41. Wat een jankers hier!
  Ik heb nog nooit meegemaakt dat een roker een bekeuring kreeg vanwege roken!
  Hetzelfde geldt voor alle dingen die zogenaamd niet meer mogen!
  Je mag nog steeds alles inclusief roken, het word alleen afgeraden en ontmoedigd, maar is nog steeds niet verboden!
  Of roken dom is? JAZEKER, en ongezond en het stinkt.
  Maar het mag wel.

 42. Nederland zit in een roetsbaan naar beneden. De staat gaat alles bepalen wat mensen wel of niet mogen. Ga alles maar afschaffen. De samenleving wordt zieker en zieker. Ik bepaal zelf wat ik goed acht. Gewoon blijven roken,vlees eten, ikke ikke en de rest kan stikken,geen mensen meer helpen. De b.t.w. op drank tien keer meer belasten, grootste verkeers oorzaak. Geld ook voor alle drugs en wiet. Alles legaliseren joh,wordt het nog erger. Ga huizen bouwen, geld voor Groningen, belasting dienst alle hoge heren ontslaan i.v.m. toeslagen affaire. Nu stoppen met asielzoekers binnenhalen. Bij de Politie alle criminelen eruit,want daar zijn de meeste. Ik ben in een heel ander Nederland opgegroeid dan dat het nu is. Gelukkig nog 3 jaar werken dan lekker dingen doen die ik wil. Succes om Nederland naar de klote te brengen.

 43. Ik krijg echt de kots van alle idiote regels hier! Die mafkezen in den Haag hebben inmiddels toch ook wel door dat er steeds meer mensen naar Duitsland gaan? En niet alleen voor tabak, maar ook de boodschappen zijn goedkoper. Hallo! Wakker worden!

 44. AllYouNeedIsLoveSigarret. zegt:

  Ok jullie willen dat memsrn Stoppen met Roken…toen ik hulp zocht voor me dochter met stoppen van Pillen antwoord was “Ze moet het zelf willen” Waarom wordt er verplicht ondrukt gezet,en met prijs telkens te verhogen op Sigaretten/Shag?
  Maak Koffie /Drank duurder dan ,kijken of je ermee klaar ben om te stoppen,denk het niet..Ik rook vnaf me 17 de ,bn nu 60 ,en nooit probleem .Als ik juist nu zou stoppen dn komen de kwalen na boven daar geloof ik in.Dood ga je toch ,dr wereld blijft voor niemand 😉

 45. Ook ik vind er wat van. Dagelijks in mijn werk met veel jeugd te maken. Die zeggen heel makkelijk, we nemen gewoon een pilletje, kost 5 euro en dan denk ik niet eens meer aan alcohol of tabak. En als ik wil ontstressen of wil presteren op school neem ik wat anders ( denk aam een snuif of iets dergelijks). Dit antirook beleid verlegt problemen. Jammer want we gaan zo naar een samenleving waar iedereen aan kapot gaat, en niet alleen de gebruiker van een sigaretje die op z’n 80e de gevolgen daarvan ondervind. Regering denk na!!! Dit is problemen verleggen en niet verhelpen

 46. We hebben een generatie die ik echt niet voorop zou laten lopen in oorlogs tijden.!!!.de criminelen worden steeds jonger. (Ook met drank en drugs gebruik)…als je instabiel bent mag je zo veel pillen vreten dat je niet weet waar je bent. Al loop je al jaren bij ggz ..maar zet die maar tussen gezonde mensen tot er iets fout gaat neer…..en dan mag ik geen sigaret roken om mn bloedruk naar beneden te krijgen?? Om dat het verslavend is?!?!

 47. Wat mag je nog dat betaalbaar is. Extra Tax op snoep en drank, benzine, auto. Cannabis wel gelegaliseerd. Is dit wel gezond en goed voor de jeugd.

 48. Het is heel simpel. Jullie hadden geen vergunningen meer moeten uitgeven om een tabakszaak te openen!
  Veel mensen rijden nu “even naar Duitsland omdat dit bergen geld scheelt op tabak (mislopen accijns)Nu klagen is eigen schuld De Jonge.

 49. Ik denk dat Mvr de Jonge vroeger een taaie jeugd heeft gehad. Mocht helemaal niks terwijl schoolvriendjes lekker lol gingen maken. Dit wilt de Jonge nu voor iedereen verpesten. Het argument was dat kinderen geen sigaretten meer zagen in een supermarkt. Dus als ze een zaak ernaast openen waar geen kinderen binnen mogen is dit toch een prima oplossing? Misschien moet mevrouw de Jonge eens naar een leuk feest gaan of iets zoals dat…

 50. Word wakker nl. zegt:

  Deze hele sectie bewijst alleen maar hoe erg verslavend roken is dat jullie zo de drang voelen om hierop te reageren en de smerige handel van supermarkten en ongezonde industrie steunen. Jullie maken nederland meer kapot door zo te denken dan de overheid doet met zijn regels en bepalingen.
  Reken voor de grap eens uit hoeveel autos je opgerookt hebt afgelopen jaren en stop ermee voordat het je nog meer kost dan je lief is.

  De overheid is niet het probleem, de industrie wel.

 51. Waarom mogen we zelf niet beslissen wat we wel en niet mogen doen jullie pakken de zorg aan want alles wat helpt word de zorg uit gegooit en krijg je daarvoor rotzooi terug zodat je steeds meer moet gaan betalen want je bent dan ook net een proefkonijn maar de mensen die roken worden aan gepakt jullie kunnen beter de zorg aanpakken want die zijn belangrijke dan de mensen die roken dat is onze beslissing en dat is niet aan jullie om te beslissen wie wel of niet rookt

 52. Bert de Vries zegt:

  Ik vind dat Nederland veel te veel betutteld word. We mogen dit niet, en dat niet. Ik begrijp de zorgen voor de jeugd. Gezond door het leven gaan willen we allemaal maar waar blijft onze vrijheid van leven? Ik heb zelf 44 jaar gerookt en inmiddels 8 maanden geleden gestopt. Maar denk je dat ik ga zeggen dat iedereen moet stoppen? De overheid dwingt de Nederlanders op de knieën. We vragen € 23 euro voor een pakkie Shag. Kom op mensen, alsof er nog niet genoeg word verdiend aan alle accijnzen.
  Ik betaalde 1,23 voor een liter brandstof in Spanje terwijl hier koste het ruim 2.00 voor een liter.
  De baal shag die hier 23 euro kost, koop je in Duitsland voor 8,00 euro.

  We worden bedonderd waar we bij staan.

 53. Lekker de grens over.naar de Oosterbiren.., pakje Zware Van Nelle kost daar € 12,00

  Is nadelig voor de middenstanders, maar de overheid wil dat toch zelf.

 54. Ze hadden beter 20-25 jaar terug kunnen zeggen dat vanaf een bepaald geboortejaar je geen tabakproducten meer mag kopen. Het is bezopen dat op een aantal plekken in de buitenlucht niet gerookt mag worden…de buitenlucht! Zomers geklaag op terrasjes. Hé, waar zit jij in de winter…lekker binnen toch? Ga dan ook in de zomer lekker binnen zitten of hou je waffel! Wij zitten het hele jaar buiten op het teras!
  Nee de roker wordt als crimineel behandeld. We kunnen beter gaan blowen, want overal en nergens worden coffeeshops geopend om de ‘legale’ wiet te verkopen. Het is toch van de zotten!

 55. En ondertussen worden we verplicht om te stoppen met roken. Want dat is gezond! Dat gezond eten niet te betalen is. En vette troep goedkoop hoor je weinig. Waarom! Daar verdienen ze niks aan! Dus of t rookbeleid om onze gezondheid gaat? V

 56. Als wij willen roken laat ons dan met rust en laat ons en dan alles omhoog gooien dat hou ons rokende mensen niet tegen hoor

 57. G Twickler zegt:

  Laat de overheid ook maar alle drank in de supermarkten verbieden
  Ze pakken nu de rokers , maar laten ze ook dan de drinkers van alcoholische dranken aan pakken .
  En dan ook in de horeca het alcohol aan bsnden leggen .
  Door het rijden onder invloed van alcohol gebeuren meer ongevallen dan door het roken .

 58. Laat mensen zelf bepalen of ze willen roken, dan wordt de staatskas gevuld.
  Straks worden wij door het rijk aan touwtjes gebonden dan kan het rijk ons sturen dan mag je niets meer. Het mag nu al niet meer je mag dit niet je mag dat niet,moet werken tot dat je dood gaat.
  Dan hoeven ze ook geen aow meer betalen.
  Dit land wordt steeds meer na de knoppen geholpen,Dit land heeft geen normen en waarden meer, mensen worden steeds meer en meer geleefd en zijn ontevreden.

 59. François lievens zegt:

  Zou je niet beter een alkehol vreije generatie maken want met Roken doe je je eigen gezondheid naar de klooten maar met alkehol heele gezinnen heb je daar al eens goed over na gedacht en zulen er ook minder ongevalen gebeuren

 60. Alcohol is velen malen dodelijker. Een roker doet zichzelf wat aan. Alcohol sleept hele families mee in het drama

 61. Frank Smulders zegt:

  Roken kost de samenleving,40 miljard euro, accijns levert 2,5 miljard op!!, jaarlijks minimaal 20.000 vroegtijdige overlijdens, en de chronisch zieken rijst de pan uit. Kijk is in een winkelcentrum naar de rolstoelen en looprekjes, roken ondermijnt de solidariteit van ons, gezondheids systeem

 62. André Weijmer zegt:

  Het gaat hier in Nederland al lang niet meer om de gezondheid van onze burgers. Onze voormalige regering had alleen het plan om de gaten in hun begroting te dichten. De overheid staat in dienst van de mensen. Althans zo zou het moeten zijn. Onze burgers staan in dienst van onze overheid. Als je alles uitrekent waarover je btw betaald blijft er aan het einde van de rit niet veel van jouw salaris over. Armoede troef.
  Schaam jullie in Den Haag!!!

 63. Jammer dat mensen zoals de Jonge zich blijven bemoeien met de regels, het leven,normen en waarden van het volk. Nederlanders worden gebruikt als melkkoe, met bijna elke dag een nieuwe regel om zich aan te houden.

 64. Coffeeshops worden wel gepromoot. Dat is niet te rijmen om dan tabaksshops aan banden te leggen

 65. Even denken … het is steeds duurder geworden, om te ontmoedigen, maar er zijn onder de jeugd meer gebruikers… volgens mij werkt die verhoging dus niet. En door de prijsverhoging verplaatsen we ook de verkoop naar het buitenland waardoor we geld mislopen voor onze overheidsuitgaven. Ik zeg best een goed idee overheid ga zo door….

 66. Niks mag meer in dit “zogenaamde” democratische land. We hebben nu zelfs een premier die alles behalve democratisch gekozen is. De meerderheid heeft gestemd op de PVV maar Wilders heeft aangegeven geen premier te willen worden. Nou is mijn vraag waarom heeft hij zichzelf dan in godsnaam verkiesbaar gesteld als lijsttrekker als hij toch geen premier wil worden. Maar de wetgeving hier in Nederland is te gek voor woorden. Voor 2040 rookvrije generatie waar ze nu pakjes sigaretten 12 euro maken. Tanken wordt als maar duurder. Boodschappen worden als maar duurder. Geld blijven sturen naar Oekraïne naar Israël terwijl wij van ons geld afgehouden worden omdat de staat het nodig heeft om ze te helpen maar kijk nou is wat je je eigen volk aandoet wij worden alsmaar armer en armer terwijl jullie ons geld zo over de balk smijten terwijl jullie nog altijd het verschil niet kunnen maken asielzoekers met open armen ontvangen terwijl het volk er niet blij mee is want jullie geven ze een huis een fiets eten drinken alles op kosten van de staat maar van wie is dat geld van ons de Nederlanders die er hard voor werken en uiteindelijk nog met een scheet en drie knikkers thuiskomen na een lange dag hard werken omdat de regering geen asielzoekers doorsturen naar andere EU landen. Als dit nog langer zo doorgaat hebben we over ongeveer een decennia nog meer asielzoekers in Nederland dan dat we nederlanders hebben wij worden vreemdelingen in ons eigen land wij hebben geen plek meer om te wonen omdat het weg gegeven wordt aan asielzoekers wij zijn de nummer 3 meest dicht bevolkte land van Europa zorg ervoor dat we Monaco op nummer 1 niet voorbij gaan

 67. Ruim 20 jaar terug is het begin van het einde voor Nederland al in gang gezet door intreding in de EU, het is kaput. Nog een paar jaar en dan ben emigreer ik weg naar de zon om nooit meer terug te komen. Over 50 jaar bestaat NL alleen nog uit werklozen en corrupte politici, ach ver van me bed show…

 68. Hebben we het nog niet door. In een democratie mag je zelf bepalen wat je wel en niet wilt.
  In een dictatuur bepalen een aantal mensen wat je wel en niet mag. Over 5 jaar mag je als burger niets meer. Dan word alles door het dictoriale regime het Koningkrijk der Nederlanden bepaald

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant