940
Almere

Werk van Almeerse fotograaf Mona Alikhah te zien in de Leica Gallery Amsterdam

De expositie She/Her/Hers in de Leica Gallery Amsterdam is geopend van 27 juni tot en met 8 september. In de galerie is het werk van de Almeerse fotograaf Mona Alikhah te zien. De expositie gaat over het vrouwelijke perspectief op naakt.

“In Iran, waar ik vandaan kom, hebben we het gezegde: ‘Waarom heeft goud aarde om zich heen nodig om te stralen?’ Waarom heeft een vrouwenlichaam kleding nodig om prachtig te zijn?”, vertelt Mona. Ze merkt dat vrouwen zich vaak schamen voor hun lichaam. Ook Mona zelf geeft dit toe, en daarom maakte ze deze fotoserie.

Op bijna alle foto’s die Mona heeft gemaakt, is het gezicht van de vrouw niet te zien; het is bijvoorbeeld verstopt achter een sluier of bedekt met de handen. “Dat symboliseert hoe ons denken over ons lichaam los kan staan van ons lichaam zelf”, legt ze uit.

Voor Mona was het altijd een droom om te exposeren in de Leica Gallery Amsterdam. “Toen Leica mij vroeg, wist ik even niet wat ik moest zeggen. Met deze expositie laat ik een kwetsbaar deel van mezelf zien.” Ze hoopt met deze expositie vrouwen te laten weten dat ze trots mogen zijn op hun lijf, ongeacht wat de media, religie of cultuur voorschrijven.

Foto: Lifestyle Almere

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant