1.4K3
Almere

Aangepaste dienstregeling allGo vanwege werkzaamheden

In juli en augustus worden er in Almere verschillende werkzaamheden uitgevoerd aan busbanen. Hierdoor wijzigt de dienstregeling van meerdere buslijnen van allGo. Het betreft de buslijnen M1, M3, M4, M5, M7, M8 en 326.

De eerste werkzaamheden vinden plaats van 10 tot en met 19 juli. Dit heeft gevolgen voor de lijnen M3 en M4. Van 15 juli tot en met 30 augustus zijn er andere werkzaamheden die gevolgen hebben voor de lijnen M1, M4, M5, M7, M8 en 326.

De eerste werkzaamheden

Van woensdag 10 juli tot en met vrijdag 19 juli vinden er werkzaamheden plaats ter hoogte van het Componistenpad in Almere. Dit heeft vooral gevolgen voor reizigers in de Literatuurwijk, omdat er gedurende deze periode geen bus door deze wijk rijdt. Daarnaast komt de halte Station Muziekwijk te vervallen.

Lijn M3 zal dus niet bij Station Muziekwijk stoppen. Aangezien dit normaal gesproken de beginhalte is, wordt er een vervangende (begin)halte ingesteld ter hoogte van de kruising Louis Armstrongweg en Ella Fitzgeraldpad. Lijn M4 rijdt tussen de haltes Hogekant en Stedenwijk Midden een gewijzigde route. De bus zal tijdens deze periode niet door de Literatuurwijk rijden, maar via de Gooisekant.

Aangepaste dienstregeling M4

De volgende haltes vervallen voor lijn M4: 

 • Literatuurwijk West
 • Literatuurwijk Midden
 • Literatuurwijk oost
 • Operetteweg
 • Station Muziekwijk
 • Componistenpad
 • Haydnplantsoen

Tijdelijke haltes voor lijn M4:

 • Gooisekant West
 • Gooisekant Midden
 • Gooisekant Oost
 • Spanningsveld
 • Stedenwijk Zuid
Aangepaste route
De tweede werkzaamheden

Van maandag 15 juli tot en met vrijdag 30 augustus wordt er ’s avonds en ’s nachts, tussen 20:00 uur en 04:15 uur, onderhoud uitgevoerd aan de Krakelingtunnel. Hierdoor kunnen de buslijnen M1, M4, M5, M7, M8 en 326 geen gebruik maken van de tunnel.

Tijdens deze periode zullen de bussen niet langs de halte Stadhuisplein rijden van en naar Station Centrum, maar zullen ze via de Krakeling en de Spoordreef rijden. De halte Stadhuisplein komt te vervallen in beide richtingen.

Omdat de buslijnen na 20:00 uur dan vanaf de andere kant het station op rijden, wijzigt de vertrekhalte van de M1 en de M2. Lijn M1 richting Almere Haven vertrekt ‘s avonds vanaf halte O en lijn M2 richting Almere Buiten vertrekt ‘s avonds vanaf halte J.

Alleen ’s avonds

Deze wijziging (15 juli tot en met 30 augustus) geldt alléén van maandag tot en met vrijdag van 20:00 uur ’s avonds tot 04:15 uur ’s nachts. Overdag en in het weekend rijden deze lijnen de normale route door de Krakelingtunnel. Via de omleidingsroute ben je een paar minuten langer onderweg. Daarom kan je soms beter een bus eerder nemen.

 1. Van basten zegt:

  Dat is erg fijn dat mensen die afhankelijk zijn van de bus voor naar het ziekenhuis moeten en andere therapieën in de stad weken er niet d
  Naar toe kunnen. Ivm lopen kunnen ze niet enz. Goed over nagedacht. Dus als ze iets hebben betalen jullie de extra kosten ze ze krijgen .want de meeste zullen deze afspraken af zeggen omdat ze niet rond kunnen komen door de extra kosten die jullie veroorzaken. Bedankt namen tientallen mede bewoners die hier zo over denken.

 2. Geen bussen van muziekwijk Haydenplantsoen naar winkelcentrum muziekwijk Rimskycorsoweg en gezondheidscentrum een wijk met veel ouderen hoe komen mensen aan hun boodschappen,is goed over nagedacht ik vind dat een slechte zaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant