770
Almere Hout

Golfers met beperking strijden om de titel op Dutch Disabled Open

Deze zomer komt het golftoernooi ‘Dutch Disabled Open’ naar Almere. Van 5 tot 7 juli gaan golfers met een fysieke beperking uit de hele wereld de strijd met elkaar aan op Golfclub Almeerderhout.

Het Dutch Disabled Open is voor golfers met een fysieke beperking. Spelers kunnen meedoen als ze in het bezit zijn van een zogeheten World Ranking for Disabled Golfers pas. Het toernooi, georganiseerd door de Handigolf Foundation, hoort tot de toptoernooien van de European Disabled Golf Association (EDGA).

Er doen ongeveer tachtig deelnemers uit verschillende landen mee. Burgemeester Hein van der Loo zal het toernooi openen. Zowel zaterdag als zondag spelen op 18 holes op de golfclub in Almere Hout. Na 36 holes worden de winnaars bekendgemaakt.

Het bestuur van Golfclub Almeerderhout is trots dat het Dutch Disabled Open wordt gespeeld in Almere. “Dit is een belangrijk toernooi voor spelers met een fysieke beperking uit alle windstreken”, zegt voorzitter Richard Haeck. De voorzitter laat weten dat het toernooi volgend jaar weer in Almere wordt georganiseerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant