2680
Almere Stad

PVV en VVD willen preventief fouilleren in stadscentrum na verschillende geweldsincidenten 

Het is de afgelopen maanden onrustig in het centrum van Almere. Er zijn verschillende incidenten geweest waarbij sprake was van mishandeling. De Almeerse VVD en PVV willen preventief fouilleren in het stadscentrum instellen zodat iedereen zich veilig voelt.

De politie ziet een toename in openbare geweldplegingen in de stad. Vaak zijn het groepen jongeren die voor veel overlast zorgen en ook wapens bij zich dragen. Volgens de PVV en VDD blijkt dat uit de verschillende incidenten en reacties van agenten die dagelijks te maken hebben met deze groepen.

Ondanks de toename van incidenten, zien de burgemeester, politie en officier van justitie op dit moment geen reden om preventief fouilleren in te voeren. De partijen vinden dat er snel actie moet worden ondernomen omdat bewoners, bezoekers en ondernemers zich niet veilig voelen.

Lees ook: ‘Ondernemers in Almere Centrum voelen zich onveilig door overlast jongeren’

PVV en VVD willen in het centrum preventief fouilleren invoeren. Bij preventief fouilleren kan de politie personen en hun bezittingen zonder directe aanleiding doorzoeken op wapens en andere verboden voorwerpen. De burgemeester kan een specifiek gebied als risicogebied aanwijzen.

De partijen willen met de burgemeester in gesprek om de afwegingen te bespreken die hebben geleid tot het niet direct invoeren van preventief fouilleren. Daarnaast willen zij dat de verschillende fracties hun mening geven over deze maatregel.

Foto: Almere Centrum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant