12.1K52
Almere

Bankstellen en kinderwagens voor de deur: Almeerse is klaar met afvaldumpers

In de Almeerse Muziekwijk heeft Meerke Werter een weids uitzicht over de buurt, maar ze is vooral druk met wat er voor de deur gebeurt. Haar woning staat pal tegenover afvalcontainers, die een populaire afvaldumpplek blijken te zijn. Steeds vaker schreeuwt ze vanaf haar balkon naar de mensen die van alles achterlaten – in de hoop dat zij de troep weer meenemen. “Je ziet de gekste dingen. Zelfs bedrijven laten hier met busjes hun afval achter.”

“Ze komen met de kofferbak vol, de achterbank vol; het is verschrikkelijk”, vertelt Meerke. De problemen met afvaldumpers spelen al sinds de containers er zijn, maar het wordt volgens de Almeerse alleen maar erger. “Ze komen ook steeds vaker in de nacht.”

“Er liggen hele bankstellen, kleden en kinderwagens”, vertelt Meerke. Als zij of haar buren een melding maken bij de gemeente, komen ze het weghalen. “Ze zijn nu net geweest, maar vanavond ligt het weer vol hier. De wagens rijden er echt extra voor, maar dat kost dan natuurlijk ook extra geld.”

Grote mond

Daarom roept Meerke de afvaldumpers, maar eigenlijk alle Almeerders op: “Breng je grofvuil naar de stort, dat is gratis. Wij willen het niet voor de deur.”

“Ik schreeuw naar ze vanaf mijn balkon”, vertelt Meerke, “Maar ik krijg alleen maar een grote mond. Wat moet je ermee?” Ze zou willen dat mensen meer nadenken over wat ze doen met hun afval. “Je kan de gemeente wel de schuld geven, maar dat heeft helemaal geen zin. Mensen moeten hun afval goed scheiden.”

 1. Moet je eens in de parkwijk kijken schandalig je betaalt een hoop geld en de verzorging is 0 , 0.
  Het is verschrikkelijk in Almere. Als het aan mij ligt flink beboeten.

 2. Dit is niet alleen in Muziekwijk ook in Poort is het een drama. Wat is dat voor een volk? Ik vraag mij dan wel eeaf hoe her er dan bij hun thuis uitziet.

 3. Tanja jonker zegt:

  Het is in de carilionstraat niet anders. Koelkasten chemisch afval. Lege gastanken enz. Men moet weer heropgevoed worden. Boetes

 4. Helemaal mee eens wij zijn nu zelf politieagentje aan het spelen laat de gemeente camera’s plaatsen zodat je de kentekens kan zien en stuur daar de bekeuringen naar toe.Want ook bouwvakkers dumpen hun zooi zoals verf blikken omdat ze maar een bepaalde hoeveelheid op jaar bassis gratis naar de stort mogen brengen. Misschien leren ze het dan. Ik heb geen zin in een rattenplaag want er wordt ook gewoon huisvuil naast de bakken gezet. Wij als bewoners hebben hier niet om gevraagd om deze bakken naar voren te krijgen had ze lekker laten staan waar ze stonden voor de wijk ophoging. De flat bewoners van de Metronoom kunnen ook via de achterkant eruit dat was even lopen. Wat moeten zij met extra parkeerplaatsen als nog aan de voorzijde gaan parkeren had dan gewoon 2 extra parkeerplaatsen gemaakt of een opstel plaats voor alle vuilcontainers.

 5. Ab Roussou zegt:

  Dat is ook Meindert Hobbemastraat hoek Jan van Goyenstraat in tussen de vaarten en ze komen daar met de auto langs en dumpen maar maar we zien hier nooit handhaving.
  Het is irritatie nummer 1

 6. Het is niet normaal meer, ook in stedenwijk, hele huisraad wordt gedumpt.
  Het lijkt wel of ze tegenwoordig liever op de vuilnisbelt wonen dan in schone wijk.

  En ja een grote mond krijg je als je er iets van zegt.

 7. Catharina zegt:

  Wij wonen hier in de Meindert Hobbemastraat al 24 jaar en het is al die jaren al een troep. De gemeente doet zijn best maar de mensen knallen maar neer. Camera’s neerzetten en hoge boetes is de enigste oplossing. Het is inderdaad irritatie nr 1

 8. Ook in tussen de vaarten noord, johannes vermeerstr is schering en inslag. Handhaving kijkt erna, maar verders niets. Gemeente rijd wekelijks extra na melding van dumpingen

 9. Almere is zo langzamerhand een vergaarbak aan het worden van uitschot. Mensen die totaal niets hebben met anderen, dus hier ook naar handelen. Waar je ook komt tref je afval aan in Almere. Soms vraag je je af hoe haal je je het in je hoofd om je rotzooi daar neer te zetten. Jammer deze mentaliteit! Denk eens na voordat je je rotzooi daar neerzet.

 10. Almere verloederd zowiezo…alles wordt idd op straat gedonderd..bakken niet op tijd naar binnen..voortuinen worden opeens parkeerplek voor 3 of 4 auto’s …net als de stoepen …wordt tijd voor bonnen..
  Onderhoud is er niet…
  Kinderen..en volwassenen..lopen midden op de weg..enz..
  Nee..niet om het klagen..maar..het fatsoen is ver te zoeken tegenwoordig..

 11. Je kan als buurtbewoner natuurlijk ook met he mobieltje een foto nemen met het kenteken misschien dat,dat gaat helpen want het haalt je buurt en of wijk zo naar beneden want vuil trekt vuil aan dat zelfde geld ook voor de groenafval kooien daar word gewoon tuinafval in plastic zakken gedumpt dan denk zijn dat soms verstandloze lui

 12. Camera helpt hebben ze in China , Korea ook .
  En het helpt je moet mensen heropvoeden.
  En dan een fikse boete want Nederlanders vinden niks zo erg om in de portemonnee gepakt te worden.

 13. Mirjam Vork zegt:

  Poseidonsingel wordt altijd grofvuil neergezet overal stuk glas geen dag zonder een verschrikkelijke puinhoop. Een ieder die verhuizen gaat zet het gewoon bij de karton en.plastic container.het lijkt wel een achterbuurt te worden

 14. Ik woon al 34 in Almere, en ik heb het idee dat het alleen maar erger wordt. Het is me opgevallen dat mrt name de nieuwe inwoners,(ik bedoel daarbij iedereen die nieuw in Almere komt wonen)hun vuil graag buiten gooien. Soms vraag ik me af weten ze de regels niet, denken ze dat personeel hebben die dat voor hun opruimt of kan het ze gewoon niet schelen. Ik snap niet hoe mensen niet kunnen genieten van een schonen omgeving. We wonen met z’n allen hier, dus is iedereen verantwoordelijk voor een schone omgeving.

 15. Ook op de Noorderplassen West, hoek Vomar op de Spiegel. Hetzelfde verhaal. Vreselijk. Grote ergernis!!

 16. Ook al woon je op een mooie plek. Door dit soort dingen lijkt t gelijk een achterbuurt.
  Schaamteloze mensen! Aso’s!
  Ik schaam me dood…

 17. Nou hier ook in haven we weten soms ook wie het doen ,krijgen we een grote mond waar bemoei je je mee hangen bordjes bij dan zeggen ze dat we ouwe zeikers zijn .maar zijn wel vaak dezelfde mensen hier .Kartoon gooien ze ernaast te lui om naar die bak te lopen en klein maken .Het word steeds erger en ze worden steeds luier om de boel netjes te houdenn

 18. Ze mogen het hier in Ermelo wel in het bos storten.
  De gemeente heeft net nieuwe en grotere afvalbakken geplaatst en vind het niet erg,wij hebben buren die regelmatig hun afval lozen en op foto staan, maar gemeente doet er niets mee.
  Ze moeten alleen op heterdaad betrapt worden??
  Telkens melding van gedaan en de foto aangereikt, maar echt het zijn buitelan……en worden de hand boven het hoofd gehouden.

 19. Bert Victorie zegt:

  In de Wierden idem dito. Diverse buren hebben hun tuin opgeknapt, nieuwe bestrating en schuttingen. Vervolgens hun bouwafval letterlijk over de schutting in het openbaar groen gekwakt. Het lijkt wel of we met ons laantje aan het Oekraïne front zijn beland. Geen handhaving te bekennen…

 20. Het valt mij op dat het altijd mensen van buiten de buurt zijn waar geen afvalcontainers staan en het dumpen bij de mensen die het wel hebben…..
  Cameratoezicht is de beste optie als er dan ook daadwerkelijk wat mee gedaan word en dat zal helaas niet gebeuren

 21. Zeer herkenbaar allemaal Almere begint inderdaad onleefbaar te worden, ik hoef maar in deze wijk een blokje overdag (savonds durf ik het al niet meer)te lopen om de enorme troep te zien liggen, om nog maar te zwijgen over de overlast vele junks, zwervers, verwarde personen en hangjongeren.
  Daarnaast hier zeker elke maand wel een steek of schietpartij of bom aanslag. Hoe dan?

 22. Hier in de hoven in haven komen ze ’s nachts hun troep dumpen met gevolg dat er nu ratten lopen en dood liggen bij de woningen.
  Walgelijk gewoon.

 23. Oostvaarders buurt Almere Buiten.
  Bij ons doen de buren het gewoon zelf., grof vuil zonder te bellen, gewoon dumpen.
  Én ze doen hun tuin.
  Laten zand en tegels gewoon, op de parkeer plaats liggen.
  Schoften, ligt er nu nog.
  Na 2 jaar.

 24. Kruidenwijk op de Zilvermosstraat is het zo erg, ,’s morgens opgehaald en ’s middag ligt er weer een berg. De boom afgezet met rood/wit lint en een plakaat niet dumpen. Dan neem je gewoon de volgende boom.

 25. Stedenwijk midden
  Precies voor de tuin ingang ,
  In de tuin zitten ,of ramen deuren open is niet te doen zeker met de warmte niet, het huis stinkt naar rottend afval buiten de containers, in de containers. Vliegen ongedierte En dan s,nachts het harde dicht klappen, je zit iedere keer recht op in je bed .
  De gemeente gaf de keus adopteer de container ,anders niet klagen !

 26. A.Hoogland zegt:

  Wat ik hier nou zo vervelend aan vind is dat we afvalstoffenheffing betalen en een afspraak mogen maken voor t grof vuil. Dat doe ik ook trouw. Ook dan hangen mensen over t balkon te roepen,foto s te maken en te klagen. Vervolgens zien buurtbewoners spul voor t grofvuil staan en gooien er van alles bij, dan komt er een auto die alles uit elkaar trekt voor ijzer. Als je zelf geen auto hebt kun je je oude bank of ander grof vuil niet naar de stort brengen en maak je een ophaal afspraak. Lijkt ook niet getolereerd te worden tegenwoordig. Hiernaast duurt de afspraak die je maakt zo een maand eer t gehaald word en staat t te verregenen in je tuin. Lastig onderwerp is het. Ook de containers worden minder vaak geleegd. En de ondergrondse is altijd vol. Papierbak en glasbak staan veel te ver weg. Je sleept maar met vuil rond . Dat kan echt anders.

 27. In de Eilandenbuurt is het hetzelfde. Tegenwoordig geldt alleen nog dat jijzelf direct van je rotzooi af moet maar elke inspanning die dat vraagt is teveel. Dat een ander daar overlast van heeft interesseert de meesten niet.

 28. Wat dacht je van Almere- buiten Molenbuurt Wipmolenweg elke hoek is een dump plek zowel van de flatbewoners als lui van buitenaf. Ook kleding de containers zijn dump plekken geworden worden nauwelijks geleegd of wat gedumpt wordt nemen anderen weer mee.

 29. Niet alleen in stad,de ergernis is nl erg groot in Almere buiten bij de Vomar,word ook vanalles gedumpt, wanneer worden er eens camera’s geplaatst, als je mensen aanspreekt op hun dumpgedrag dan worden ze aggressief,gemeente Almere grijp in

 30. Betrokken zegt:

  Ook in de Regenboogbuurt is het 1 groot dumpfestijn. Wat bezielt mensen toch. Almere heeft prachtige afvalverwerkingsstations en inderdaad gratis i. t.’t. andere gemeenten. Niet voor bedrijven inderdaad. Hoge boetes aub uitdelen en medebewoners die melden serieus nemen.

 31. Bij de Dekamarkt in Tussen de Vaarten is het ook elke dag raak 🤬. Wordt ook telkens weer weg gehaald door de gemeente (hulde!). Alleen camera toezicht werkt maar dat mag niet ivm privacy….

 32. Ook in Almere- Buiten, op de middachtenlaan, wordt te pas en te onpas afval op straat gegooid!
  Ik zou inderdaad ook zien dat de gemeente hier iets aan doet, maar ja die komen nog wat geld tekort van de Floriade.

 33. Ook in Almere Danswijk Salsastraat de afval dumpers kennen geen grenzen containers worden vol gedumpt met rotzooi van bewoners uit andere gebieden en bewoners van de buurt zelf lopen tegen vol gedumpte containers aan te kijken je eigen puin kun je niet kwijt omdat de huizen bezitter nog het meest de container vol gedumpt hebben.

 34. Hier in almere buiten Amarantstraat komen allerlei mensen spullen dumpen.Soms zijn de ondergrond container komen vast te zitten mensen blijven vuilnis zakken naast de container zetten.Wij als bewoners kon onze vuilnis niet in gegooien.Gemeente moet een oplossing zoeken.

 35. Swe pieterse zegt:

  Almere verloederd. Lege winkelpanden, alleen maar eettenten. Daklozen, junks enz.
  Muizen en ratten tegen de muren appartementen.
  Hier in straat 3 shoarmazaken, hoezo?
  Vuilnis hier in Centrum wordt 3x p.week opgehaald en nog gooien ze alles ernaast. Veel respekt voor de dienst die het schoon mag maken.
  Hopelijk veranderd het ooit!

 36. Faunabuurt Haasweg bij Medimere.
  Camera’s plaatsen/boetes is goedkoper dan wagens extra laten rijden.

 37. In Almere Poort kunnen ze er ook wat van. Wat een asociale mensen. Vuil wordt bij de containers gedumpt. Auto’s staan op de stoep geparkeerd Er wordt door gemeente Almere niet gehandhaafd. Wat dat betreft kan gemeente Almere een voorbeeld nemen van gemeente Amsterdam.

 38. Heb ook zo vaak een beklacht ingediend bij de gemeente hier in wijk geen verschil. En heb zelfs tijdens zo’n wijk enquête gemeld dat ze camera’s bij deze containers moeten plaatsen. En iedereen die onnodig afval dumpt,dat ze op camera’s staan. Ook hier af en toe auto’s uit andere wijken die hier hun grofvuil dumpen. Als ze melden dat er camera’s staan en dat ze op beeld komen te staan als ze grofvuil dumpen dat er dan zware boetes zullen volgen, moet je opletten wordt er zeker geen grofvuil meer gedumpt.

 39. Gemeente moet nu gaan inzien dat dit niet kan, wat er gaande is n.l. illegaal vuildumpen. Dit verdient ons mooi Almere niet, actie comités in buurten oprichten, en laat blijken dat de maat vol is.

 40. R.p. de Swart zegt:

  Opvoed kampen voor deze lieden
  Met naam adres foto
  In het nieuws.
  Maar vooral heel hard straffen
  Iedere straf is te laag.

 41. Buiten alle afval dumping wat voor bewoners echt een enorme ergernis is…stoor ik me aan mensen die hun container vroeg neerzetten en vervolgens dagen laten staan. Hoezo is het moeilijk om die bak neer te zetten en weer weg te halen als de containers geleegd zijn? Nee die laat je gewoon dagen staan…dat doe je toch gewoon? Dat een ander daar ook dagen tegen aan zit te kijken maakt kennelijk niet uit. Daarbij heb je sommige hersenloze vuilnismannen die de bakken vlak naast je geparkeerde auto zetten zodat je eerst alles weg moet halen voordat je met je eigen auto weg kunt gaan. Vriendelijk gevraagd maar ze blijven het doen en zwaaien vervolgens naar je alsof je een imbeciel bent. Is het zo moeilijk om rekening met elkaar te houden? Het nieuwste is om alle containers op twee parkeerplekken te zetten. Leuk als je uit je werk komt en je auto niet kan parkeren.

 42. Wat ik niet begrijp is dat zodra er ook maar een blaadje sla in mijn restcontainer zit krijg ik een gele kaart met de waarschuwing dat ik de volgende keer een boete krijg en dat de “afvalcoach” naar mijn huis komt om mij te gaan leren hoe ik mijn afval moet scheiden…. VOOR EEN BLAADJE SLA!!!!!!.
  Gebruik die controleurs voor een een beetje die gemeenschappelijke containers in de gaten te houden ipv in mijn vuilnisbak te spitten.

 43. R Francken zegt:

  Hier in Almere-Haven in de woonkern De Gouwen en dan Peppengouw en omgeving,

  Verloedering slaat toe , bellen met gemeente lost niets op moet als 75 jarige zelf tussen de achterpaden het ik onkruid weg halen tegel liggen ongelijk en zo kan ik nog wel even door gaan.

  Probeer dan voor mijn eigen gevoel toch wat te doen

  Maar woon in almere nu 43 was altijd trots op Almere maar nu niet meer

 44. Ik woon in een appartement wij hebben een bord dat het alleen voor de bewoners zijn.hier dumpen ze ook afval in de bakken of er naast wij kunnen zelf onze vuilnis meer kwijt zelf de kapper in de straat dump hier afval.busjes die langs komen dumpen afval.buurt bewoners die zelf afval bakken hebben dumpen hier afval handhaving wie zijn dat zie ze nooit almere moet veranderen anders wordt het een afval plaats met ongedierte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant