Almere Stad

Eerste bewoners van senioren-wooncomplex ontvangen sleutels in Waterwijk

De eerste bewoners van het nieuwe wooncomplex Leeghwaterhof in Waterwijk kregen maandagochtend de sleutel van hun seniorenwoning. Het idee is dat ouderen hier zo lang mogelijk zelfstandig in de wijk kunnen blijven wonen. Doordat ouderen dichter bij elkaar wonen, hoopt woningcorporatie de Alliantie dat ouderen elkaar makkelijker treffen en zich verbonden voelen.

De appartementen in Leeghwaterhof zijn speciaal voor mensen van 55 jaar en ouder uit de Waterwijk. De gemeente Almere heeft besloten dat zij voorrang krijgen bij het toewijzen van de woningen.

Bewoners organiseren zelf activiteiten

Het gebouw heeft een gemeenschappelijke ruimte en een terras waar activiteiten en bijeenkomsten plaats kunnen vinden. Deze ruimte is bedoeld voor zowel de bewoners van Leeghwaterhof als voor mensen uit de buurt.

De bedoeling is dat bewoners zelf activiteiten organiseren en bijwonen, met ondersteuning van een professional van welzijnsorganisatie De Schoor. “Een opbouwwerker van De Schoor is 20 uur in de week aanwezig en gaat samen met de bewoners een verdere invulling geven aan het programma voor de ontmoetingsruimte.”

‘Blijvend contact grote opgave voor ouderen’

Regiodirecteur Koen Westhoff van de Alliantie hoopt op deze manier onderling contact tussen de bewoners te stimuleren: “Blijvend contact met elkaar houden is een grote opgave voor ouderen. We denken dat dit bijdraagt aan gemeenschapsgevoel. Wij hopen dat het enthousiasmeert en helpt als de bewoners met elkaar een gemeenschap vormen.”

Één van de bewoners die vandaag de sleutel van zijn nieuwe woning kreeg, is meneer Weema. “Ik kijk echt uit naar een nieuwe start in Leeghwaterhof. Het idee dat er activiteiten worden georganiseerd en dat ik contact kan leggen met andere bewoners, vind ik fijn”, vertelt hij.

Zelfstandig wonen

Leeghwaterhof bestaat uit twee gebouwen die met elkaar verbonden zijn door een fietsenberging en een tuin. Beide gebouwen hebben een lift. De woningen zijn niet speciaal aangepast voor zorg. Het is de bedoeling dat bewoners hier zelfstandig kunnen wonen.

  1. CE,Dekker Stobbe zegt:

    Geweldig, dit roep ik al jaren,geen zorg maar elkaar helpen,geen eenzame ouderen meer,alles bij elkaar, ik hoop dat er vele gaan volgen.
    Helaas woon ik in Amsterdam, maar heb wel een zoon die in Almere woont.

  2. Hans ten Oort zegt:

    Leuk voor wie het graag wil, of voor wie het noodzakelijk is. Vaak.is het vooral inleveren van groot huis met tuin naar relatief klein appartement met balkonnetje. Wie echt leuk wil verhuizen moet óf geld hebben óf de overwaarde van het huis oppeuzelen. Veel betaalbaars dat ook leuk is zal er niet gebouwd gaan worden. Het is nou eenmaal een stuk goedkoper te wachten tot vergrijsd Almere zich aan gene zijde gaat melden. Na 50 jaar Almere staan we straks massaal in de file bij de uitvaartcentra.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant