2630
Almere Buiten

Crisis Oostvaarderskliniek lijkt nog groter, na doden ook tbs’er in ziekenhuis opgenomen

Op dezelfde dag dat er in de Almeerse Oostvaarderskliniek voor de tweede keer in korte tijd een dode viel door vermoedelijk drugsgebruik, is een andere tbs-patiënt afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook die heeft waarschijnlijk drugs ingenomen.

Dat blijkt uit een brief die demissionair minister Weerwind voor Rechtsbescherming dinsdagochtend aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Hij schrijft dat kamers en openbare ruimtes in de kliniek na de incidenten met drugshonden zijn doorzocht. Daarbij zijn geen drugs of andere verboden middelen gevonden.

Crisis

Er is sprake van een crisissituatie in de tbs-kliniek. Dit weekend en maandag mochten patiënten geen bezoek ontvangen en niet van hun afdeling af. Ook heeft de kliniek extra maatregelen genomen, om te voorkomen dat er opnieuw drugs ingevoerd worden.

Begin mei overleed ook al een patiënt die waarschijnlijk drugs had gebruikt. De minister en oud-burgemeester van Almere spreekt in zijn brief zijn medeleven uit aan de betrokkenen en nabestaanden.

Mogelijk meer toezicht

De Inspectie Justitie en Veiligheid (IJV) en Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaan begin volgende maand in gesprek met de kliniek. Daarna wordt besloten of intensiever toezicht nodig is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant