1740
Almere Stad

Cameratoezicht bij synagoge in Kruidenwijk verlengd: ‘Bezoekers voelen zich niet veilig’

Het tijdelijke cameratoezicht bij de Joodse synagoge aan de Kweekgrasstraat in Almere Stad wordt met vier maanden verlengd. Dat heeft burgemeester Hein van der Loo besloten. Deze maatregel, die in december werd ingevoerd naar aanleiding van het conflict tussen Hamas en Israël, blijft noodzakelijk omdat bezoekers zich nog steeds onveilig voelen.

Bezoekers van de synagoge gaven eind vorig jaar aan zich onveilig te voelen, wat leidde tot een afname in het aantal bezoekers. Om de veiligheid te waarborgen, besloot de burgemeester om camera’s te plaatsen.

Het cameratoezicht, dat aanvankelijk zou aflopen op 21 juni 2024, is nu verlengd tot 21 oktober 2024. Volgens Van der Loo blijft de onrust onder de bezoekers bestaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant