1.3K1
Almere

Almeerse tuinen veranderen in buurttheaters tijdens Gluren bij de Buren

Op zondag 30 juni veranderen 23 tuinen in Almere in buurttheaters voor het tuinenfestival Gluren bij de Buren. Dit is de eerste keer dat Almere meedoet aan het landelijke evenement. Lokale podiumkunstenaars kunnen hun talent laten zien in Almeerse tuinen, verspreid over verschillende wijken van de stad.

Tijdens het festival zijn er optredens van verschillende kunstvormen zoals muziek, poëzie, theater, dans en cabaret. Dansers zullen optreden tussen de hortensia’s, improvisatietheatergroepen gebruiken potten en planten als rekwisieten, en jazzbands spelen rond de vijver. Alle optredens duren 30 minuten en vinden plaats tussen 13.00 en 18.00 uur.

In de tuin aan het Toernooiveld 14 in de wijk De Velden in Almere Haven gaat Beechcraft Bonanza optreden. De band neemt je mee terug naar de jaren ’50 en ’60 met een mix van blues en pop. Liefhebbers van Samba, Bossa Nova en Latijns-Amerikaanse muziek kunnen naar de Kreeftstraat 27 in de Waterwijk in Almere Stad. Daar treedt Marjorana Sambossa op. Bekijk hier het volledige programma.

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne, in samenwerking met Poppodium De Meester en de Cultuurdome. Zo’n 29 gemeenten door heel Nederland doen mee aan het festival. In totaal zullen er landelijk ruim 4000 optredens te zien zijn in 1400 tuinen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant