920
Almere

Almere zoekt jonge helden voor onderscheiding de Almeerse Kei

Ken jij een jonge held uit Almere? De gemeente Almere is opzoek naar kinderen tussen de 4 en 18 jaar oud die een verschil maken in hun omgeving. Of het nu gaat om vrijwilligerswerk, buitengewone prestaties in sport of cultuur, heldendaden of het opzetten van initiatieven, volgens de gemeente verdienen deze kinderen een erkenning.

Almere reikt daarom jaarlijks de Almeerse Kei uit aan jonge inwoners die een voorbeeld zijn voor anderen. Een Almeerse Kei is een kind dat zich op unieke wijze inzet voor een (sport)vereniging, evenement of goed doel.

Het kan ook gaan om kinderen die bijzondere prestaties laten zien op sportief of cultureel gebied, of die met hun daden anderen inspireren en motiveren. Bijvoorbeeld een kind dat als vrijwilliger actief is, geld heeft ingezameld voor een maatschappelijk thema, of een heldendaad heeft verricht.

Nomineren

Kinderen die een voorbeeldfunctie vervullen of zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving kunnen worden genomineerd voor de Almeerse Kei. Nomineren kan het hele jaar door. Om een kind voor te dragen, moeten er minimaal twee motivatiebrieven meegestuurd worden van mensen die vinden dat het kind de onderscheiding verdient.

Onderscheidingen in Almere

Naast de Almeerse Kei voor kinderen, kent de gemeente Almere ook onderscheidingen voor volwassenen. De Bonifatiusspeld en de Erepenning worden uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze inzetten voor de Almeerse samenleving. Daarnaast zijn er ook koninklijke onderscheidingen, zoals een lintje.

Foto: De Nieuwe Bibliotheek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant