1K1
Almere

Almeerse hardloper Dennis de Knijff: “Meer reuring en sfeer langs de kant”

“Langs de kant mag er wat meer reuring en sfeer gemaakt worden”, zegt de Almeerse hardloper Dennis de Knijff bij Easy FM. Hij merkt dat er bij de Almeerse hardloopevenementen ruimte is voor verbetering. “In vergelijking met Leiden en Amsterdam en wat grotere steden waar Almere ook onder valt, valt het gewoon een beetje tegen.”

Als winnaar van meerdere Almere City Runs is Dennis de Knijff een bekende naam in de Almeerse hardloopwereld. Dennis benadrukt het speciale gevoel van racen in zijn eigen stad. “Je bent op dat moment een bekende Almeerder. Bij grotere evenementen zoals de Challenge Almere-Amsterdam voel je dat nog meer. De stad draagt dat evenement echt.”

Veel potentie

Dennis merkt op dat Almere als jonge stad nog aan het groeien is in de hardloopsport. “Er is veel potentie, vooral op zondagochtend zie je veel hardlopers bij de Oostvaardersplassen en langs het Weerwater.” Dit komt volgens hem omdat het erg laagdrempelig is. “Je doet je schoenen aan en je gaat.”

“De fietspaden zijn ideaal om hard te lopen en er is veel groen in de stad. Mijn favoriete route is rondom de Noorderplassen. Het is een geweldige combinatie van woonwijk en natuur.” Volgens Dennis biedt Almere uitstekende hardloopmogelijkheden.

Ruimte voor verbetering

Hoewel Dennis trots is op de hardloopgemeenschap in Almere, ziet hij ruimte voor verbetering. Voor de toekomst hoopt Dennis dat hardloopevenementen in Almere meer mensen en sfeer aantrekken. “Het zou mooi zijn als je gewoon meer publiek kan trekken en ook muziek kan hebben. Dat mensen langs de kant staan om misschien water aan te geven.”

Foto: Golazo

 1. Ja dat zou mooi zijn.
  Meer hulp met water, en muziek.
  Het idee aan vrienden famillie en kennissen door geven.
  Dan volgen er gauw meer, die dit leuk gaan vinden.
  1 moet het voorbeeld geven.
  Veel succes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant