1600
Almere

Almeerders krijgen hulp bij geldzorgen in de Nieuwe Bibliotheek

In de Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad werken vrijwilligersorganisaties samen en organiseren ze laagdrempelige inlooppunten en spreekuren voor mensen met geldzorgen. Afgelopen maandag 17 juni bezochten Justine Ruitenberg, programmadirecteur Armoede en Schulden bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en Micha Mos, de nieuwe wethouder in Almere, het inlooppunt.

Inwoners kunnen hier ondersteuning krijgen, zoals het invullen van de potjes-check om te zien waar ze recht op hebben. Het inlooppunt in Almere is een van de meer dan 160 inlooppunten in Nederland, voortgekomen uit het actieprogramma Samen erop vooruit. Dit programma biedt kennis en hulpmiddelen aan vrijwilligersorganisaties om meer mensen met financiële zorgen te helpen.

Micha Mos, wethouder Armoedebeleid en Schuldhulp, is blij met de lokale samenwerking: “Samen met de partners in de stad zorgen we nu voor een betrouwbaar aanbod, dicht bij de Almeerders. Ik ben erg trots op wat de samenwerkende partners in Almere voor elkaar hebben gekregen.”

Brida Dekker, aanwezig als Budgetmaatje en ervaringsdeskundige, deelde haar verhaal. Na een vechtscheiding belandde ze in de schuldsanering. “Door de potjes-check kwam ik erachter dat ik al jaren recht heb op individuele inkomenstoeslag. Dat heb ik nooit geweten. Ik wil nu mijn ervaring en kennis inzetten om andere mensen te helpen.”

Het spreekuur van het inlooppunt Almere is elke maandagmiddag in de Nieuwe Bibliotheek, de huiskamer van de stad. Hier kun je gratis advies, hulp en doorverwijzing krijgen als je geldzorgen hebt.

Foto: Sameneropvooruit.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant