6311
Almere Buiten

TBS-patiënt Oostvaarderskliniek plots overleden: tweede incident in korte tijd

Een patiënt van De Oostvaarderskliniek in Almere Buiten is vrijdag 21 juni overleden, dat laat de kliniek weten. Volgens de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) gaat het om een ‘niet-natuurlijke dood met een vermoeden van middelengebruik’. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de dood van de man.

Algemeen directeur Elles Tillema-van Loo reageerde geschokt op het nieuws: “Je kunt je voorstellen dat een dergelijke gebeurtenis als deze een grote impact heeft op alle betrokkenen.” Volgens de directeur is er een onderzoek ingesteld. Daarnaast heeft de kliniek melding gemaakt bij de Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een patiënt van De Oostvaarderskliniek plotseling is overleden. Begin mei overleed ook een patiënt, mogelijk door middelengebruik. De DJI heeft hierover nog geen verdere informatie gegeven.

  1. Er is altijd wel wat daar.
    Te weinig kundig personeel waardoor de irritaties binnen hoog oplopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant