4.8K13
Almere Haven

Sociale huurwoningen in Overgooi: ‘Gaat niet om gemengd wonen, maar gemengd leven’

Villawijk Overgooi krijgt er 40 procent sociale huurwoningen bij. Volgens wethouder Paul Tang zou onder andere de villawijk Overgooi een goede optie zijn voor deze woningen om zo de samenhang in Almere verder te bevorderen.

Paul Tang vindt namelijk de diversiteit in Almere het mooiste. In de talkshow Politiek op 1 laat hij weten hierbij niet alleen te doelen op nationaliteiten, maar ook op bijvoorbeeld verschillende opleidingsniveaus.

Gemengde wijken

“Je wil graag gemengde wijken hebben”, zegt Tang. “De moeilijke opdracht die daarbij komt, is dat we niet alleen gemengd wonen maar ook gemengd leven, dat wij elkaar tegen komen. Dat is waar deze stad behoefte aan heeft. Dat als je de deur uitloopt, je mensen tegen komt.”

Daarom vindt hij Overgooi een van de beste wijken om sociale huurwoningen te bouwen. “Je wil niet je eigen ‘soort’ tegenkomen, dat mag gemengd zijn; je wil graag mensen tegenkomen. Dat kan ook bijdragen aan de samenhang van de stad. Dat is wat wij missen en ik denk juist dat Overgooi heel goed in staat is om daar die menging te laten plaatsvinden.”

Betaalbaarheid woningen

Om de woningen te realiseren, wordt er in het nieuwe coalitieakkoord ook gedacht aan de betaalbaarheid van de woningen. Want ook Almere ziet een stijgende lijn in de prijzen van woningen. Tijdens het maken van het coalitieakkoord is er dan ook gepraat met woningbouwcorporaties om dit aan te pakken.

“Zij hebben gezegd: we kunnen dat en we willen dat. En daarmee kunnen we vaart maken. Ik denk dat we deze afspraken niet hadden durven maken, als we niet dat hele belangrijke signaal van de woningbouwcorporaties hadden gehad.” Als het aan Tang ligt, kunnen ze zo snel mogelijk beginnen met bouwen.

Bezuinigingen

Maar er moet financieel in Almere wel bezuinigd worden. “De tijden zijn lastig, er moet bezuinigd worden en dat is zuur. Maar wij denken ook dat er kansen liggen in de stad, zeker om betaalbaar te kunnen wonen, en dat is dan het zoete en de reden dat wij hebben durven instappen.”

Wanneer er begonnen zal worden met bouwen, is alleen nog niet vastgesteld.

 1. Overgooi…was geen ghetto, dus maken we er wel ghetto van…leuk voor de uitkeringtrekkers: leven op 1300 euro naast dikke villa’s en Tesla’s…..voedingsbodem voor jaloezie. Heb 3 mnd in een achterstandswijk gewoond,gillend weggerend naar de vrije sector huur. Klinkt een beetje als ‘succesvolle mensen met geld’ treiteren. En wie zegt: ‘Je wilt niet je eigen soort tegenkomen’ ? Of : ‘Je wilt graag gemengde wijken’? Ik ken niemand die dat zegt. Dit bericht wordt verwijderd vanwege rechtse ondertoon,niet toegestaan in linkse kringen.

 2. Pfff, wat een onzin.
  Ga even lekker kijken in Almere Poort.
  Leuk die sociale huurwoningen.
  Alleen maar overlast van fout geparkeerde auto’s en afval wat overal gedumpt wordt.
  Succes bewoners van Overgooi.
  In discussie gaan met die huurders geeft alleen nog maar meer problemen.
  Ik denk dat het verstandig is om uw kasteel zsm te verkopen.
  Ik ben benieuwd als Jorristma nog burgemeester was geweest deze plannen ook door gegaan zouden zijn.

 3. “Je wil niet je eigen ‘soort’ tegenkomen, dat mag gemengd zijn; je wil graag mensen tegenkomen.” – Deze man weet wel erg goed wat andere mensen willen zeg! Hij zou waarzegger moeten worden. Ik ben benieuwd of de rest van de bewoners in Overgooi er ook zo over denkt maar ik verwelkom het idee! Lekker in mijn onderbroek op de stoffen bank in de voortuin zitten biertjes drinken terwijl ik kijk hoe de crème de la crème van Almere hun handtashondjes uitlaten!

 4. Siep,
  Voor alle duidelijkheid, vrijwel alle bewoners van Overgooi hebben hun hele leven lang kei en keihard gewerkt en vaak pas op latere leeftijd besloten om van een mooie maar vooral verdiende woning te genieten. Destijds door de toenmalige wethouder onder zeer strenge voorwaarden gefaciliteerd. Alle bewoners van Overgooi zijn normale mensen die ook contacten hebben en leven met normale mensen… oftewel geen kakwijk!! De huidige wethouder heeft geen idee waar hij het over heeft en praat alleen op persoonlijke titel en voor eigen parochie. Wat een flauwekul argumentatie zeg. Geen wonder dat het niet goed gaat met de gemeente Almere!
  Maar, zoals gewoonlijk … het leed is alweer geschied en de verschillen onnodig uitvergroot… en dat allemaal om onterechte jaloezie??

 5. AnnemarieJorritsma zegt:

  Overgooi is onderdeel van Almere Haven. Als we nu eerst eens zorgen dat Havenaren uit heel Haven elkaar makkelijker kunnen ontmoeten dan doe je wat. Adri Duivesteijn zou zich in zijn graf omdraaien door deze beleidswijziging. Maar eerst moet het omgevingsplan wat vroeger bestemmingsplan heette nog op de schop.

 6. 80 miljoen door het putje gespoeld en plannen voor 660 woningen op Floriade terrein verkwanselt maar….. hoezee, hoezee, gelukkig is er nog Overgooi !!
  Misschien dat naast de sociale huurwoningen ook nog de verslaafdenopvang gerealiseerd kan worden… deze mensen willen ook gewoon tussen normale mensen wonen.!
  Wat een onbenul!

 7. Weer een salonsocialist van een splinterpartij die wel even bepaalt hoe de wereld eruit ziet.
  Wat een misplaatste arrogantie.
  Laat hem self in zo’n fijne gemengde wijk wonen en respecteer de keuze van mensen die door hard te werken en mede hierdoor zijn salaris betalen hun woongenot.

 8. Nooit eens iemand gedacht dat er ook mensen in een sociale huurwoning wonen die wel goed opgeleid zijn , ik ken er genoeg, die ook geen flodder gedrag vertonen, maar door ziekte of door salaris dat net geen vrije sector behaald , denk ook eens aan die mensen. Lekker bagatelliseren en alle mensen op 1 hoop gooien. Ikzelf heb een goede opleiding genoten , werk als winkelmedewerker in de mode hoog segment en kan u wel vertellen, dat mensen met veel geld niet altyd de nette mensen die ik voor ogen had …. van buiten mooi maar vanbinnen rot. Ook maar op 1 hoop gooien. Dus mengen kan een goede oplossing zijn. Ik heb in wijken gewoond waar koop en sociale huur heel goed werken. En wel vreemd dat dan de mensen met een vrije sector woning wel tussen de sociale huur willen wonen. Dus kom maar eens van die roze wolk en probeer ook eens iets nieuws in je leven. En hou op met lekker in je ego bubbel te leven en je ook eens meer te verdiepen over mensen in de bijstand. En niet het algemene beeld na blaten.

 9. Hoe komt het dat ik dit scenario al eerder heb gezien….oh ja weet het alweer. Kent u de film Flodder nog….precies….
  Ben ook heel benieuwd wat meneer Tang zelf er van vind als hij een kapitaal huis heeft en naast hem komt er een sociale huurcomplex te staan… Sorry krijg alleen maar het idee dat deze meneer in Utopia gelooft…droom lkr verder zou ik zeggen. # hou Overgooi,Overgooi!

 10. Belachelijk om in overgooi sociale huurwoningen te bouwen. Waarom zou ik nog in Almere willen blijven.
  Belachelijk idee van de PvdA.
  Oprotten met die partij.

 11. Echt kansloos Almere-Haven gaat echt naar de ondergang.
  Schande van de gemeente
  Snel verhuizen voordat de woningen niets meer waard zijn !

 12. Alleen de pvda kan met zo een krankzinnige plan komen. De helft van een villawijk met sociale huur proppen..Kleinere kavels waren geen optie? Meer Projecten als Loov en Boss waren geen optie? Nee, alle afspraken de prullenbak in.. Dit gaat nog vast een staartje krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant