8.8K9
Almere Stad

Bewoners verzetswijk niet blij met gemeente: ‘Wij wisten van niks, totdat er opeens allemaal bouwhekken stonden’

In de verzetswijk in Almere zijn de bewoners boos en teleurgesteld, omdat de gemeente een transformatorhuisje aan het plaatsen is zonder hen hierover te raadplegen. “Wij wisten helemaal van niets, totdat er opeens allemaal bouwhekken stonden”, vertelt een bewoner.

Een transformatorhuisje is een gebouwtje dat zorgt voor de verdeling van elektriciteit naar woningen en bedrijven. Liander had een locatie voorgesteld voor het huisje, waar het volgens hen de bewoners het minst tot last zou zijn. De gemeente heeft volgens de bewoners toch besloten het op een andere locatie te plaatsen.

Dit heeft geleid tot grote onvrede in de wijk. “Je hebt het wel over een gebouw dat voor langere tijd blijft”, vertelt de bewoner wiens huis naast de locatie van het transformatorhuisje staat. “Wij krijgen totaal geen hoogte van wat de overlast gaat zijn; misschien hoor ik straks wel een zoomend geluid als ik in de tuin zit.”

Gebrek aan communicatie

Wat de bewoners het meest frustreert, is het gebrek aan communicatie vanuit de gemeente. “De meerderheid van de bewoners heeft voor de locatie gekozen die Liander had voorgesteld, maar de gemeente plaatst het toch op een andere plek zonder enige communicatie met ons.”

De bewoners hebben een e-mail gestuurd naar Leefbaar Almere, waarin ze de fractie lieten weten dat ze zich in de kou gezet voelen door de gemeente. Naar aanleiding hiervan heeft de fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college. De bewoners van de Verzetswijk hopen dat de gemeente in de toekomst beter met hen zal communiceren en samenwerken.

 1. Gebouw schuurtje achter in de tuin is groter en hoger maar andere mogen geen stroom hebben ik heb en schijt aan de rest

 2. Oerend harde zegt:

  Zolang er genoeg nimbys tijd en zin hebben om hierover te klagen mag de regering de uitkeringen en pensioenen nog wel een beetje kortenšŸ˜„

 3. Gezoem uit transformatorstation valt wel mee
  Lander kan dempende roosters plaatsen

  Mvg
  Engineer geweest bij Liander

 4. Oerend harde
  22 juni 2024 bij 01:06
  “Zolang er genoeg nimbys tijd en zin hebben om hierover te klagen mag de regering de uitkeringen en pensioenen nog wel een beetje kortenšŸ˜„”

  Nu maar hopen dat Oerend harde nooit met pensioen gaat.

 5. Wij hebben dezelfde ervaring. Gemeente komt gezellig langs om het te bespreken maar wijst naar Liander. Liander geeft weer aan dat de gemeente heeft gekozen voor die locatie. U heeft het maar te acccepteren. Als er overleg was geweest dan waren de bewoners niet gefrustreerd en was het huisje 20 mtr verder uit het direct zicht gestaan.

 6. Ik snap het probleem niet.
  Waarom zouden ze Ć¼berhaupt moeten overleggen met de buurt bewoners?
  Ze maken zelf uit waar dit geplaatst wordt.
  Of je het er nu wel of niet mee eens bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant