640
Almere

Zoemmm-zone fotowedstrijd krijgt tweede editie

Partij voor de Dieren Almere organiseert dit jaar voor de tweede keer de Zoemmm-zone fotowedstrijd. Almeerders kunnen hierbij hun mooiste foto’s van bloeiende velden, tuinen of insecten insturen. De winnaar, die op 15 juli bekend wordt gemaakt, maakt kans op een prijs.

Volgens de partij was de eerste editie een ‘enorm succes’, daarom organiseren ze nu een tweede editie. Kjell van Wijlandt, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Almere, merkte op dat er vorig jaar veel inzendingen waren: “Deze lieten de prachtige bloemenpracht van Almere zien en ik verheug me al op alle nieuwe foto’s.”

Maaibeleid betrekken

Sinds vorig jaar heeft wethouder Jesse Luijendijk het nieuwe maaibeleid geïntroduceerd, met als doel om meer wilde bloemen en insecten in de stad te krijgen. Door middel van deze fotowedstrijd hoopt Van Wijlandt Almeerders te betrekken bij dit beleid en het belang van biodiversiteit te benadrukken.

“Een grote diversiteit aan insecten en bloemen in de stad is niet alleen heel mooi, maar ook van belang voor het natuurlijk evenwicht en een gezonde natuur, gezonde vogels, en natuurlijke bestrijding van overlastgevende insecten zoals de eikenprocessierups”, zegt Van Wijlandt.

Almeerders kunnen tot 30 juni hun foto’s van bloeiende bermen en tuinen (met of zonder insecten) sturen naar fractiealmere@partijvoordedieren.nl. De foto’s worden beoordeeld door de jury, bestaande uit de raadsfractie van de Partij voor de Dieren.

Afbeelding: Partij voor de Dieren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant