1.3K0
Almere Stad

Hoge Vaart tijdelijk afgesloten voor vaarverkeer door hijswerkzaamheden fietsbrug

Vanwege werkzaamheden aan de fietsbrug van het Spoorbaanpad zal de Hoge Vaart in Almere in de week van 24 juni tijdelijk gestremd zijn voor alle scheepvaart. De liggers, grote betonnen balken, voor de nieuwe fietsbrug worden geplaatst.

Na de plaatsing van de liggers over de Lage Vaart, worden volgende week ook de liggers over de Hoge Vaart geplaatst. Deze hijswerkzaamheden vinden plaats op dinsdag 25 juni tussen 7.00 en 15.00 uur (met de langste ligger van 36 meter die vanaf 11.00 uur wordt gehesen) of op woensdag 26 juni tussen 7.00 en 11.00 uur.

Werkzaamheden

De 36 meter lange liggers worden met twee 700-tons kranen op de juiste plek gehesen. Verkeersregelaars zullen aanwezig zijn op de bestaande fietsbrug om de veiligheid te waarborgen voor fietsverkeer en toeschouwers die het inhijsen van de brug willen bekijken.

De liggers worden via een ponton over het water naar de bouwlocatie gebracht en vanaf dit ponton met kranen op hun plek gehesen. De hijskranen staan aan beide kanten van het water ten zuiden van de nieuwe fietsbrug. De kraan aan de oostzijde arriveert maandag via de Vincent van Goghstraat en de kraan aan de westzijde arriveert dinsdagochtend vroeg via de Populierenstraat.

Afsluiting

De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor het wegverkeer, alleen de Hoge Vaart is afgesloten voor vaarverkeer. De afsluiting van de Hoge Vaart zal plaatsvinden op woensdag 26 juni, donderdag 27 juni en vrijdag 28 juni, telkens van 7.00 tot 16.00 uur.

Foto’s: Gemeente Almere

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant