2060
Almere

Aya Selman nieuwe fractievoorzitter Partij van de Arbeid in Almere

Aya Selman is unaniem gekozen als de nieuwe fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid in Almere. Daarmee volgt ze Ruud de Jonge op, die de afgelopen vier jaar fractievoorzitter was. In de afgelopen maanden leidde Selman namens de fractie de onderhandelingen voor het nieuwe coalitieakkoord en de vorming van het college.

Selman is sinds 2018 PvdA-raadslid. “Voor mijn persoonlijke ontwikkeling is het een mooie stap”, vertelt ze. “De fractie heeft vertrouwen in mij en andersom geldt hetzelfde. We hebben nog veel mooie plannen in deze raadsperiode.”

Ruud de Jonge en Monique Bekkenutte, voorzitter van de Partij van de Arbeid Almere, zijn blij met de nieuwe opvolger. “We kennen Aya als een doelgericht en constructieve teamspeler en dat is precies wat we als PvdA in deze nieuwe fase in de Almeerse politiek nodig hebben”, zegt Bekkenutte. De Jonge blijft zelf aan als raadslid voor de PvdA.

Woningen

Selman geeft aan dat de focus van de PvdA-fractie de komende periode zal liggen op de sociale staat van Almere en het bouwen van voldoende woningen voor Almeerders. “Het gaat met te veel Almeerders niet goed. Er is armoede, woningnood en eenzaamheid. Ik zie het als mijn missie om hierin te verschil te maken voor Almere, samen met de fractie en Paul Tang, onze nieuwe wethouder.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant