6061
Almere

Almeerder schrijft boek over zombie-invasie in eigen stad

Hoe zou Almere eruit zien tijdens een zombie-invasie? De 23-jarige Calvin Misiedjan heeft onlangs een boek gepubliceerd, getiteld ‘De Speciale Mythische Operatie’. Het verhaal speelt zich af in de stad Almere en gaat over een onverwachte zombie-invasie.

Hoewel de keuze voor Almere wellicht ongebruikelijk lijkt voor een verhaal over zombies, vertelt de Almeerder dat dit juist een bewuste keuze was. “De stad is niet vaak te vinden in boeken en zeker niet in Young Adult of spannende boeken,” zegt hij. “Terwijl de stad – of althans – delen van de stad zich lenen voor een invasie.”

Belangrijke plekken in Almere

In het boek spelen verschillende locaties in Almere een rol. Het gebied rondom het Kasteel vormt een belangrijk decor. In het boek is dit waar het stadsbestuur zich bevindt. Daarnaast begint het verhaal met een etentje vlak bij het Weerwater en komen de mysterieuze ‘groene figuren’ tevoorschijn uit het Duingebied in Almere Poort.

Veel van de personages in het boek zijn gebaseerd op echte mensen, waaronder Calvin zelf en zijn vrienden Aaron en Brian. “Ik kende onze persoonlijkheden, dus hoefde ik de personages niet helemaal uit te werken.” Andere personages, zoals de zombies, moest Calvin vanaf nul ontwikkelen.

Drie jaar werk

Het boek is het resultaat van drie jaar werken. “Ik heb er sinds 2021 aan gewerkt en moest het drie keer redigeren,” legt Calvin uit. “De eerste twee keren ontspoorde het verhaal, maar de laatste keer werkte ik met uitgewerkte personages en een verhaalstructuur. Zodoende heeft het drie jaar geduurd.”

Calvin heeft geen favoriet hoofdstuk, maar wel favoriete scènes. “Scènes waarin Aaron en ik (en later Brian ook) in de loods blijven en zelfs spelletjes spelen, maar ook bang zijn voor de dreiging van de groene figuren. En ons voorbereiden op het gevecht door zelf wapens te maken, sterker nog te tekenen.”

Toekomstplannen

Hoewel de eerste reacties op het boek positief lijken, heeft Calvin geen plannen voor een vervolg of een serie. “Deze novelle staat op zichzelf,” zegt hij vastberaden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant