690
Almere

Voorstelling door en voor kinderen: ‘Niet een standaard voorstelling, maar een experience’

Avanti organiseert in samenwerking met Kleur in Cultuur de voorstelling ‘Als je mocht kiezen’ op 22 en 23 juni in het Cultuurdome. Deze voorstelling, gemaakt door kinderen voor kinderen, neemt het publiek mee in hun belevingswereld over identiteit. “Het is niet een standaard voorstelling waarbij je gaat zitten en kijken, maar het is echt een experience.”

Malu Keijzer van Avanti vertelt bij radiozender Easy FM hoe de voorstelling tot stand is gekomen. “Identiteit is iets wat van binnenuit komt, maar ook door externe factoren wordt gevormd. Vooral in deze tijd, met sociale media, is het een heel interessant thema voor kinderen. Hoe vormen zij hun identiteit in deze maatschappij? Zo kwam dat idee tot stand.”

De voorstelling is het resultaat van een samenwerking tussen Kleur in Cultuur, De Schoor en Avanti. “Dit idee voor een eindvoorstelling kwam van Kleur in Cultuur en De Schoor. Avanti is erbij gekomen om te helpen met de organisatie,” legt Malu uit.

“Wij hebben meestal een wat oudere doelgroep en Kleur in Cultuur heeft een jongere doelgroep. Het is een mooie samenwerking op deze manier.”

4D experience

Volgens Malu is het echt een experience en dat maakt deze voorstelling zo bijzonder. “Als publiek loop je door verschillende ruimtes heen. Er zijn live performances, maar ook een soort expositie met zang, dans en beeldende kunst. Je kunt dat allemaal ervaren,” vertelt ze.

“Het is heel leuk en het daagt je ook wat meer uit om mee te doen. De kinderen nemen jou echt mee in hun belevingswereld. Zij zijn de baas van hun performances. Wij hebben die setting daar zo gecreëerd. De workshops die ze de afgelopen maanden hebben gedaan, kunnen ze daar ook echt tentoonstellen. Dus het is echt hun ding.”

Inspirerend

Malu hoopt dat het publiek geïnspireerd de zaal uit loopt. “Misschien ga je zelf een beetje nadenken over je eigen identiteit.” Zelf heeft ze al een voorproefje gehad van de voorstelling: “Ik vind het geweldig hoe alle ruimtes zijn ingedeeld. Er wordt zoveel tijd, liefde en energie in gestopt. Dat moet je echt zelf zien.”

Video: Andy Midside

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant