890
Almere

Vanaf 1 juli is seksuele intimidatie in openbare ruimtes en online strafbaar

Een nieuwe wet die seksuele intimidatie in openbare ruimtes en online strafbaar stelt, gaat vanaf 1 juli in. Deze wet is vooral bedoeld om vrouwen, meisjes en LHBTIQ+ personen te beschermen, omdat zij vaak met dit soort ongewenst gedrag te maken hebben, schrijft de gemeente Almere op Facebook.

Seksuele intimidatie omvat ongewenste opmerkingen, gebaren, geluiden of aanrakingen die iemand bang, gekwetst of vernederd laten voelen. Denk bijvoorbeeld aan iemand die je in een supermarkt achtervolgt met seksueel getinte opmerkingen. Vroeger was het moeilijk om met dit soort situaties naar de politie te gaan, maar door de nieuwe wet kan de politie nu wel helpen.

De gemeente Almere benadrukt dat het belangrijk is om aangifte te doen als je te maken krijgt met seksuele intimidatie. De politie kan nu actie ondernemen om deze situaties aan te pakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant