5411
Almere

Gemeente wil opgevoerde fatbikes verbieden: ‘probleem voor de verkeersveiligheid’

De maat is vol: opgevoerde fatbikes maken de straten onveilig, waarschuwen zo’n vijftig gemeenten, artsenorganisaties en de Fietsersbond. Zij trekken daarom aan de bel en vragen de Tweede Kamer om actie te ondernemen. Deze snelle fietsen vormen volgens hen een groot gevaar in het verkeer.

Afgelopen dinsdag hebben de gemeenten, waaronder de gemeente Almere, en organisaties de petitie aangeboden aan de Tweede Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat. Uit recente cijfers van VeiligheidNL blijkt dat meer dan de helft van de slachtoffers van ongelukken met fatbikes kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud zijn.

Wethouder Micha Mos stelt dat door de inrichting van de stad Almere het probleem iets minder groot is dan elders, “Maar ook wij zien dat (opgevoerde) fatbikes een probleem vormen voor de verkeersveiligheid en voor de veiligheid van de (vaak jonge) bestuurders zelf. Dat blijkt ook uit controles die de politie in Almere doet”, vult hij aan.

De ondertekenaars willen een verbod op de verkoop van opgevoerde fatbikes. Ook willen ze dat er een onderzoek komt naar de invoering van een minimumleeftijd en een landelijke campagne om ouders en kinderen bewust te maken van de gevaren.

Foto: NOS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant