1540
Almere Haven

Historische Almeerse botter in de schijnwerpers tijdens kleurwedstrijd

Stichting Almeerse Botter AM1, die zich inzet voor het behoud van de historische Almeerse botter, organiseerde dit voorjaar een kleurwedstrijd. De stichting ontving talloze inzendingen van kinderen die hun creatieve talenten lieten zien. Op zondag 23 juni worden de prijzen uitgereikt door kinderburgemeester Havana.

Een botter is een traditionele vissersboot. In Almere ligt ook nog een botter, namelijk in de Havenkom. Stichting Almeerse Botter AM1 wil de botter in goede staat houden en er net als vroeger mee zeilen. 

Om meer kinderen kennis te laten maken met de Almeerse botter en de geschiedenis van de stad heeft de stichting een kleurwedstrijd georganiseerd. 

Prijsuitreiking

De eerste prijs is gewonnen door Rein (9 jaar), Aiden (3 jaar) won de tweede prijs en Anha (7 jaar) ging er met de 3e prijs vandoor. Naast de hoofdprijzen zijn er ook aanmoedigingsprijzen toegekend en ook deze winnaars zullen hun prijs in ontvangst nemen. 

De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 23 juni om 10:00 uur in de Havenkom bij de Almeerse Botter AM1. Kinderburgemeester Havana zal de prijzen overhandigen aan de winnaars. Daarna gaat Havana met de winnaars en hun broer of zus en ouder of verzorger een tocht maken met de AM1.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant