gemeente almere-uitbreiding korte promenade grote markt
3.3K3

Metamorfose voor Grote Markt in Almere op komst?

De gemeente Almere heeft een aantal conceptplannen van marktpartijen en vastgoedeigenaren omtrent de uitbreiding van een deel van het centrum besproken. Het gaat om projecten die op plekken van bestaande gebouwen moeten komen. Het gesprek ging over Centrumgebied West, met de Korte Promenade, Grote Markt en het gebouw van het Leger des Heils in het bijzonder.

Uitbreiding Grote Markt en Korte Promenade

Het gaat om een eerste impressie van de uitbreiding en nieuwbouw van de bovengenoemde gedeelten van het centrum. De plannen zijn nog niet concreet, maar wel al besproken met omwonenden. Dit gebeurde tijdens de Dag van de Toekomst en de bewonersavond van het Platform Almere Centrum (PAC). Volgens de gemeente zijn de reacties over het algemeen positief. 

De meest gestelde vraag tijdens de bewonersavond was volgens de gemeente of de supermarkt aan de Korte Promenade – Dirk van den Broek – terugkomt na de bouwwerkzaamheden. Hier werd bevestigend op gereageerd. Zowel tijdens als na de verbouwing zal de supermarkt beschikbaar zijn. Als er concrete plannen zijn gemaakt, worden deze eveneens aan omwonenden voorgelegd.

korte promenade
Impressie: Almere.nl

Projecten voor het westelijk gedeelte van het centrum

Het gehele project omvat vier verschillende plannen. Het gaat hierbij om bouwprojecten en veranderingen aan de openbare ruimte. Almere wil meer groen in de stad bewerkstelligen en dat is meegenomen in de plannen voor de ontwikkeling. In de openbare ruimte zijn twee belangrijke sleutelprojecten gepland: het Stadsweteringpark en de Stadsstraten.

  • De Olstgracht en Singel richting het spoor worden onderdeel van het Stadsweteringpark. Een stadspark rond de binnenstad waar bewoners kunnen recreëren, sporten en spelen.
  • De Spoordreef wordt een groene stadsstraat die toegankelijk is voor auto’s, fietsers en wandelaars.

In het geval van de Korte Promenade en Grote Markt, is er mogelijk sprake van verhoging van de huidige gebouwen. De eerste plannen zijn nog niet vastgesteld, de getoonde afbeeldingen zijn impressies die aan de gemeente zijn voorgelegd. De communicatie over het centrumgebied West verloopt via informatiebijeenkomsten, nieuwsbrieven en social media.

spoordreef
Impressie: Almere.nl
koopmanstraat
Impressie: Almere.nl

  1. Verhoging van de gebouwen lijkt me geen goed plan, dan kun je minder lang van zon op terras genieten. Het plein wordt donkerder. In de winter is het al best donker daar. Feitelijk is het centrum ooit verkeerd bedacht want alles wordt nu al verbouwd. Meer groen zou goed zijn.

  2. Poging 700. Het maakt echt allemaal geen donder uit zolang al die junks en andere overlast van t leger des heils er is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant