langste dag diner
2510

Dineer in het bos ‘Langste Dag Diner’ in Almeerderhout

Staatsbosbeheer is in samenwerking met de gemeente Almere een project gestart om het stadsbos Almeerderhout geleidelijk om te vormen naar een stadsbos van de toekomst. De uitvoering van het hele project gaat enkele jaren duren en wordt op donderdag 20 juni gelanceerd door middel van het ‘langste dag diner’, een evenement waarbij 150 mensen kunnen aanschuiven.

Nieuwe indeling stadsbos Almeerderhout

Het stadsbos Almeerderhout wordt steeds meer omringd door woonwijken. Om deze reden zijn  er enkele jaren geleden gesprekken gevoerd tussen de bewoners van Almere, de gemeente en Staatsbosbeheer. Ze zijn het er allemaal over eens dat de natuur zoveel mogelijk rust en ruimte moet krijgen. Uit deze gesprekken is een project ontstaan.

Dit project omvat een nieuwe indeling van het stadsbos. Het is de bedoeling dat bewoners kunnen genieten van recreatie, maar dat flora en fauna ook de ruimte krijgen. Het is tenslotte de bedoeling dat het stadsbos op een prettige en duurzame manier wordt geïntegreerd met de omliggende wijken. De indeling bestaat uit drie ‘sferen’.

  • In het ‘parkbos’ kunnen mensen picknicken, sporten en op andere manieren recreëren, maar een boswandeling is ook goed mogelijk.
  • In het ‘puurbos’ kunnen mensen genieten van het bos in zijn puurste vorm, zoals Staatsbosbeheer het nu beheert. Dit bos is ecologisch aantrekkelijk en het hout wordt benut om mooie producten van te maken.
  • Het ‘wildbos’ ligt als een slinger dwars door het stadsbos en geeft meer ruimte voor de natuur. Het is de meest unieke bossfeer voor het Almeerderhout.
Publieksevenement het ‘Langste dag diner’

Het startschot voor het project wordt gegeven door middel van het ‘Langste dag diner’, dat op donderdag 20 juni wordt gehouden. Op deze dag kunnen Almeerders aanschuiven aan een lange tafel midden in het Almeerderhout. Het is de eerste keer dat Staatsbosbeheer een dergelijk evenement organiseert. Tijdens een driegangendiner kunnen gasten genieten van een menu dat helemaal past bij het stadsbos.

Het ‘Langste dag diner’ wordt verzorgd door chef-kok Sharon de Miranda, die mensen kunnen kennen van tv-programma BinnesteBuiten en Deli Nomads.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant