960
Almere

Politiebureaus opnieuw gesloten vanwege protest

Politiebureaus sluiten woensdag door het hele land opnieuw hun deuren. Het is dan niet mogelijk om bijvoorbeeld aangifte te doen of documenten af te geven. De politie eist een ‘fatsoenlijk’ vroegpensioen en organiseert deze protestactie daarom voor de tweede week op rij. Ook in Almere kun je daardoor niet terecht bij de politiebureaus.

Op 11 juni hielden de politiebureaus hun deuren ook al gesloten. Begin dit jaar waren er protestmarsen in Den Haag. Ook zijn leden van de vier politiebonden begonnen om voor minder ernstige overtredingen geen bekeuringen uit te schrijven. Nu komt hier wederom het voor één dag sluiten van de politiebureaus bij.

“Door de zwaarte van het werk moeten politiemensen de mogelijkheid krijgen om eerder voor hun pensioen te kiezen”, vinden de politiebonden, “Zonder dat dit grote gevolgen heeft voor hun inkomen.”

“Pas als politici, bestuurders en werkgevers de juiste stappen zetten richting een fatsoenlijke RVU (Regeling voor Vervroegde Uittreding) zullen de politiebonden stoppen met actievoeren”, geven ze aan. “Tot dat moment nemen de acties alleen maar toe.” 

Het algemene nummer 0900-8844 en alarmnummer 112 blijven tijdens de sluiting van de bureaus bereikbaar. Het is ook nog steeds mogelijk om online aangifte te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant